RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første rekke fra venstre: Bjørg Rasmussen, Turid Solaas og Betsy Hansen. Bak står Halvard Gjønnæss, Tor O Backer, Johannes Løken (leder) og Finn Dethloff. Foto: Privat
Første rekke fra venstre: Bjørg Rasmussen, Turid Solaas og Betsy Hansen. Bak står Halvard Gjønnæss, Tor O Backer, Johannes Løken (leder) og Finn Dethloff. Foto: Privat

Starter med Darwin

Pensjonistuniversitet Nordstrand/Ljan er i gang med høstsesongen.

NORDSTRAND/LJAN: Foredragsesongen starter 28. september med Darwin og artenes opprinnelse. Erik Tunstad vil gi publikum et innblikk i evolusjonsteorien og hvordan den er brukt og misbrukt av liberalister, kreasjonister, kommunister, drømmere og idealister.

26. oktober kommer Øyvind Kvalnes og taler om «Det feilbarlige mennesket. Vi mennesker gjør feil. Hvordan kan vi lære av dem?»

30. november kommer professor Terje Lømo som skal fortelle om sin forskning og erfaringer om placeboeffekten. «Det er mer mellom himmel og jord enn man kan forklare vitenskapelig, men man behøver ikke å forlate den virkelige verden av den grunn.»

Foredragsmøtene finner sted i Menighetsenteret ved Nordstrand kirke siste mandag i måneden. Møtene begynner klokken 12, kaffe/te og kringle fra klokken 11.30.

– I tillegg til foredrag og turer, har vi studiegrupper som tar opp forskjellige emner som historie, litteratur, livssyn og filosofi. Her har vi behov for interesserte mennesker som har lyst til å starte opp nye grupper med nye emner, sier leder for pensjonistuniversitetet, Johannes Løken, og legger til:

– Vi er en ideell, frittstående forening. Vår visjon er å være en møteplass for dagsaktuell debatt og formidling av kunnskap i en hyggelig sammenheng. Formålet er å skape et kulturforum for medlemmene.

Alle over 60 år kan bli medlem av pensjonistuniversitetet. Ønsker du å bli medlem, er det bare ta kontakt med en i styret/kasserer eller gå inn på hjemmesiden: punordstrand.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere