Gå til sidens hovedinnhold

Starter med nytt navn og blanke ark

Tusseladden barnehage har vært i hardt vær det siste året. Nå markerer ledelsen en ny start, med helt nytt navn og store ambisjoner.

GREFSEN: Under en knallblå himmel feiret foreldre og barn i 100Meterskogen barnehage på Grefsen at sommeren er her, men også at en tung og vanskelig tid omsider er tilbakelagt.

Uenighet om penger

Det begynte å storme rundt barnehagen, som frem til juni bar navnet Tusseladden, i fjor vår da daværende eier Nina Tollefsen AS besluttet å legge ned barnehagen, etter uenighet med bydelen om offentlige tilskudd.

I august 2008 kjøpte Irina Jonsson barnehagen, og startet opp med nye ansatte og nye barn. Oppstarten gikk ikke knirkefritt, og foreldreutvalget sendte en bekymringsmelding til bydelen, der de klaget på bemanningssituasjon, tilrettelegging, kommunikasjon og informasjonsflyten i barnehagen. I februar ble Karoline Berg-Eriksen ansatt som ny styrer og daglig leder i barnehagen, og et opprydningsarbeid ble satt i gang.

- Vi opplever at den nye styreren har tatt tak i problemene relatert til bekymringsmeldingene. Ting begynner å falle på plass, uttalte foreldre til Nordre Aker Budstikke i mars i år.

Foreldrekommunikasjon

- Vi har fått ordnet opp i startvanskene som var det første halvåret. I dag består barnehagen av tre avdelinger, med 32 barn, men vi har 44 godkjente plasser. Vi har 11 faste ansatte, tre av dem er pedagogiske ledere, sier daglig leder Berg-Eriksen.

Hun forteller at kommunikasjonen mellom foreldrene og barnehagen er høyt prioritert, med kontinuerlige foreldreevalueringer, ukebrev med referater fra avdelingene, og «foreldrekakao» på slutten av dagen én gang i måneden.

- Best i bydelen!

Forrige onsdag var derfor barnehagen fylt av blide barn, søsken, foreldre og besteforeldre for å feire det nye navnet. Berg-Eriksen avduket skiltet med «100Meterskogen barnehage» ved inngangsporten, til jubel fra store og små. Ole Brumm-temaet kommer tydelig frem i navnet på avdelingene; Nasse Nøff, Tigergutt og Ole Brumm.

- Nå har vi satt oss et mål om å bli den beste barnehagen i bydelen! smiler Berg-Eriksen.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday