RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Starter samisk feiring onsdag


Her fra fjorårets nasjonaldag
Her fra fjorårets nasjonaldag
Allerede onsdag 4.februar blir det samisk markering i forbindelse med nasjonaldagen fredag. Nå satser Oslo sameforening på en skikkelig markering i hovedstaden.

- For oss er det viktig å bringe inn bredde og mangfold når det gi samisk kulturliv i Oslo, samtidig som vi også er opptatt av å spre kunnskap om samisk mangfold til Oslos befolkning for øvrig, sier leder i kulturutvalget Oslo same searvi, Anne Lise johnsen, til Lokalavisen.

Hele programmet

Onsdag 4.febr- er i regi av Oslo sameforening.

På Vika Kino vises filmene:
Firekeepers som er en dokumentar om samisk identitet og samisk hverdag til mange samer. Men filmen tar også opp smerten ved det å miste sitt morsmål, og hvor det å miste morsmålet også får en innvirknig på livet i sin helhet. Gjennom hele filmen er det mye flott musikk. Filmens 2 hovedpersoner er begge unge joikere, de spiller i et band kalt Addjagas.,meget dyktige og kjente musikere.

To kortfilmer, som ble publikumssuksess under Samisk vinterfestivalen i Kautokeino.
Disse er Bakom fjellene og taxi til Båtsfjord.

Den andre filmen er Gjøken er en prisbelønnet film fra 2002 med Anni-Kriistina Juuso (kjent fra Kautokein-opprøret) i hovedrollen. Handlingen er fra 2. verdenskrig.

Fredagen 6.febr - I regi av Samisk hus se www.samer.no

Lørdag 7. februar- i regi av Samisk hus se www.samer.no


Senere på kvelden er det konsert på Hausmania. Denne er i regi av Oslo sameforening. Konserten starter kl 21. Her vil det populære bandet Intrigue som spille heavy joik. Heavyrockband fra Karasjok, kjent for rå gitarriff blandet med tradisjonell joik. Bandet ble etablert i 1989 og har gjennom årene hatt diverse utskiftinger. Sanger Kai Somby er frontfiguren, Bandet har tre utgivelser å vise til.

Bandet synger både på samisk og engelsk. Med sin blanding av hardrock og joik har de klart å bygge en musikalsk bro mellom den norske og den samiske befolkningen i Nord-Norge, og de har oppnådd stor popularitet.

Som oppvarmingsband har vi Repaceble head(tidligere Per Ivars band), de er solide musikere med mange år bak seg og som også er kjent for trekker mye folk.

Søndagen 8 i regi av samisk hus og samisk kirkeråd
Samisk gudstjeneste ï Trefoldighets kirken, kirke kaffen vil være på Samisk Hus

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere