RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Startet BU-møtet med en rap

Musikk og video fra Vestli aktivitetshus åpnet BU-møtet i Bydel Stovner forrige torsdag et møte som ellers bød på lite dramatikk.

stovner: Det var heller glissent på tilhørerbenken til dette BU-møtet, men Siw Dennè fra avdelingen for barn og ungdom utmerket seg med et uvanlig innslag. Hun hadde møtt fram for å presentere noe av det som de holder på med.
- En gruppe fra Vestli aktivitetshus/ The Planet har laget denne fantastiske videoen. Gruppa kaller seg "Gatelogikk" og framfører rap-låta "Hvorfor", forteller Siw Dennè.
At dette falt i god jord uttrykte BU-leder Ludt slik:
- Deilig å høre en rap-låt som også jeg forstår orda til. Trist , men veldig bra tekst!

Sykefraværet ned

Etter en heller uvanlig åpning samlet BU-møtet seg fort. En av dagens saker var gjenomgang av forrige års forbruk og merforbruk av de tildelte budsjettmidler.
- Årsmeldingene gir et klart og tydelig bilde av at dette er en veldrevet bydel. Det mest gledelige sett fra mitt ståsted er at sykefraværet har gått ned, sa BU-leder Tore Ludt.
Han fortalte også at bydelen engasjerte seg i en del saker som egentlig ikke var innenfor ansvarsområdet, men viktige for servicen til den vanlige bruker av bydelens tjenester.
- Og det har vi tenkt å fortsette med, avsluttet Tore Ludt.

Barnevern koster

Stovner bydel hadde i fjor et overskudd / mindreforbruk på over sju millioner kroner. Dette skyldes i hovedsak ekstra overføringene på 10 millioner fra byrådet i november 2006.
Uten disse overføringene ville det sett mørkt ut da barnevernet alene sto for et merforbruk på over ni millioner kroner.
- Det er vanskelig å budsjettere innenfor dette området av lovpålagte oppgaver. Behovet er vanskelig å forutsi og det er institusjonsplassene for barn og ungdom som er svært kostnadskrevende, sa avdelingssjef Bjørnar berg i sin redegjørelse.
Han la til at alle kontrakter i barnevernet er gjenstand for kontroll.

Fremtidig bruk

Det nåværende Stovner sykehjem skal om lenge tømmes og mange har tanker om hvordan det kan brukes.
Bydelsdirektør Maria Brattebakke påpekte at bydelen har lite de skulle sagt da det er Omsorgsbygg som eier bygget. I beste fall kan vi være med å påvirke sluttresultatet. Dette hindrer oss ikke i å komme med innspill.
Høyres gruppe hadde eget forslag som de fremmet. De ønsket å etablere et veksthus for næringsutvikling i Groruddalen når lokalene tømmes. Et lavterskeltilbud til personer med egne ideer for etablering av egen virksomhet. Et slikt veksthus vil kunne kombineres med andre ting som teknotek og IT-senter.

Mangler godkjenning

Under eventuelt ble manglende godkjenning av barnehagene tatt opp. Manglene varierer og er i mange tilfeller små og kan rettes opp raskt. Andre går på manglende ventilasjon og krever større utbedringer. I hovedsak er dette ikke innenfor bydelens rammer, men må taes av eier Omsorgsbygg.
Bydelen bruker ellers en del av egne midler til oppussing av forskjellige bygninger, ikke minst barnehagene.
Se budsjetter og annet fra bydelen her: www.bydel-stovner .oslo.kommune.no/

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere