*Nettavisen* Nyheter.

Startet karrieren på gata

Simon Quinones, som er lærling hos Dinson Purcell, har fått sin tatovering her.

Dinson Purcell (26) lærte å tatovere folk etter en ferietur i fødelandet Chile som 14-åring. Videre reiste han rundt i Oslo og skaffet seg kunder på gata. Nå driver han egen tatoveringsjappe i sentrum.

Dinson Purcell kom som seksåring til Norge sammen med foreldrene og to brødre fra Chile. Her bosatte de seg på Torshov og han hadde alltid interessert seg for å tegne.

- Jeg startet med å tatovere venner og kjente som 16-åring etter at jeg lærte basisen med å tatovere etter en lang ferietur i Chile som 14-åring, sier Dinson.

Vandrende tatovør

For 10 år siden reiste Dinson rundt omkring hele Oslo og tatoverte folk han kom i kontakt med.

- Jeg var over hele byen og jeg fikk ordnet meg kunder via puber, bowling og på gaten. I tillegg tatoverte jeg folk hjemme hos dem, sier han.

Han brukte også et helt år på å tatovere vietnamesere her i Oslo.

Provisorisk tatoveringslokale

Etter en tur i militæret, gikk Dinson Purcell to år på kunstskolen i Moss, for så å starte opp en provisorisk tatoveringssjappe uten løyve i Henrik Ibsens gate.

- Det ble en stor suksess. Her tatoverte jeg venner og kjente og ordet gikk rundt i Oslo. Grunnen til at jeg gjorde det slik var å se hvordan det funket. Det gjorde det til de grader og jeg bestemte meg for å gjøre det lovlig.

Dermed skaffet han seg egen kunnskap på hvordan man skulle starte egen bedrift.

- Det var ikke så vanskelig. Her er det viktig å ha alle papirer i orden og at lokalet tilfredsstiller de hygieniske kravene, sier han.

Suksess med egen sjappe

For ett år siden bestemte han og kompanjong Greg Sowinsky om å starte opp egen tatoveringssjappe
"You Gotta Love It" i Prinsens gate. De overtok en tidligere klesbutikk og pusset den opp. I juli i fjor åpnet de opp og siden den gang har kundene strømmet til.

- Det er et spesielt miljø her. Her er mye humor og ikke så mørkt og skummelt. Derfor tror jeg at mange velger oss. Vi har stor trafikk, sier han.

Nå er han veldig glad for han endelig har fått til en egen sjappe med løyve midt i Oslo sentrum.

- Dette er drømmejobben. Jeg har alltid vært hektet på tatoveringer og det å tjene penger på å tegne er helt fantastisk. I min jobb får jeg gjøre det jeg liker her i livet, samt møte mange hyggelige folk, sier Dinson.

- Hvem er det som tatoverer seg her?


- Alle typer mennesker, men det er hovedsakelig unge gutter og jenter, opplyser han.

- Hva er det som er populært å merke kroppen for livet med?


- Mange blir inspirert av hva kjendiser har og ikke minst det de har sett på Miami inc, avslutter Dinson Purcell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.