RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akutt: Trine Torvund og Jose Haghighi er to av manuellterapeutene som driver Manuellterapi-Akutten på Oppsal. Foto: Espen Mathisen
Akutt: Trine Torvund og Jose Haghighi er to av manuellterapeutene som driver Manuellterapi-Akutten på Oppsal. Foto: Espen Mathisen

Startet Manuellterapi-Akutten på Oppsal

På Oppsal Fysikalske Institutt har manuellterapeutene etablert "Manuell- terapi-Akutten". Pasienter med behov for å komme raskt til behandling, kan få time på dagen.

Oppsal: Manuellterapi-Akutten ble til som en følge av pasientrettighetsreformen som ble innført i fjor, forteller Trine Torvund.

Sammen med Jose Haghighi, Bernt Halvorsen og Ale Poorkand og to manuellterapistudenter, er de ansvarlige for tilbudet ved den nye klinikken.

Trenger ikke legebesøk

Torvund sier at instituttet bruker Manuellterapi-Akutten for å gjøre det klart for pasientene at de kan gå direkte til manuellterapeuter.

Vi har trykket opp egne visittkort med mobilnummer folk kan ringe for å bestille akuttimer. Manuellterapi-Akutten annonserer regelmessig med "Gå rett til manuellterapeut" i lokalavisa, og du kan lese om tilbudet på nettsidene våre, sier hun. Hver manuellterapeut har ansvar for å ha ledige akuttimer hver sin ukedag. Pasientene må ringe direkte til ansvarlig manuellterapeut for å bestille time. Planen er imidlertid å sette opp sentralbordet slik at det går an å bestille time via et felles telefonnummer.

Flere kommer direkte

Vi har ikke ført statistikk, men hovedinntrykket er at vi får stadig flere akuttpasienter. Noen kommer direkte, men har likevel sykmelding med seg fra lege. I slike tilfeller overtar vi sykemeldingen. Markedsføringen gjør også at folk i større grad spør hva manuellterapi er. Det gir også en anledning til å fortelle om de nye rettighetene, sier Torvund.

Samarbeid

Manuellterapi-Akutten og Oppsal Fysikalske Institutt, hvor det arbeider fire fysioterapeuter, holder til i samme lokaler og samarbeider tett. Sammen er de i stand til å gi pasientene et svært bredt tilbud. De tilbyr akupunktur, arbeidsplassvurderinger, ulike treningssystemer som Pilates, Tai chi, autogen trening, Feldenkreis, Fysioyoga, Sherbourn, stavganggrupper, kom-i gang-grupper og grupper for barnehager. Manuellterapeutene er dessuten aktive når det gjelder å holde foredrag for andre faggrupper og pasientorganisasjoner. Torvund forteller at rettighetsreformen har ført til en mer interessant arbeidshverdag. Vi må ta mer ansvar enn da vi var fysioterapeuter. Som manuellterapeut må vi følge opp pasienter i forhold til arbeidsgiver og trygdekontor og vi må selv håndtere svar fra spesialister og radiologer. Å være manuellterapeut er ikke først og fremst summen av alle teknikkene du har lært, men å tenke helhet og at du har en annen rolle i helsevesenet, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere