Startet sitt eget idrettslag

Det manglet en håndballklubb i Sinsen/Refstad-området. Så da tok likesågodt noen engasjerte foreldre og stiftet helt ferske Sinsen-Refstad IL.

SINSEN/REFSTAD:Tidligere har barn i Sinsen/Refstad-området benyttet seg av tilbud i klubber utenfor nærområdet, som for eksempel Vålerenga, Grüner, Hasle-Løren og Linderud. Vi er en gruppe engasjerte foreldre som derfor tok initiativet til å starte et eget idrettslag, 27. mai stiftet vi Sinsen-Refstad IL, forteller Kjetil Andersen.

– Vi tilbyr i første omgang håndball for jenter født 2003-04 og for både jenter og gutter født 2005-07, men vi håper å kunne utvide med flere lag/alderstrinn etter hvert, sier Andersen.

Stabilt tall

Sinsen-Refstad IL er nok ikke eneste nystiftede idrettslaget inneværende år.

Tall fra Oslo Idrettskrets viser at det hvert år stiftes noen titalls nye klubber, men samtidig at det også er titalls klubber som enten blir nedlagt eller utmeldt fra kretsen. Men totalt er antallet ganske stabilt; I 2010 var det 647 idrettsklubber i Oslo (utenom bedriftsidretten), i 2011 var det 652, mens fjoråret talte 632 klubber. 

45 barn på en måned

20 august var første håndballtrening i Sinsen-Refstad IL, og i Aktivitetsskoletiden (AKS) i gymsalen på Sinsen skole. Og fremtiden for den nye håndballklubben ser lys ut.

Allerede etter få treninger har klubben måttet utvide, per i dag er det 45 barn med i Sinsen-Refstad IL.

– Nå har vi delt opp barna, slik at de barna som går på Sinsen skole trener i gymsalen, mens barn fra andre skoler i nærheten har trening i Akerhallen ved Aker sykehus tirsdag ettermiddag, forteller Andersen, men legger til at det fortsatt er plass til flere, både gutter og jenter, sier Andersen.

Sosialt og mestring

– Det sosiale er også veldig viktig i en idrettsklubb, og vi ønsker å skape en klubb hvor barna gjennom idrett opplever samhold og mestring. Både trenere og foreldre har fokus på at barna skal trives og ha respekt for hverandre uavhengig av evner. Vi skal også ha sosiale sammenkomster, som vi håper kan være med på at barna føler at de er en del av et positivt og trygt miljø, avslutter Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.