RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Startskudd for bydelsdager


Bydelsdager: I år kommer Mummitrollet for å underholde store og små. Her fra fjorårets arrangement på Sæter da de populære Gnottene moret barna. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
Bydelsdager: I år kommer Mummitrollet for å underholde store og små. Her fra fjorårets arrangement på Sæter da de populære Gnottene moret barna. Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen
Lørdag 8. september braker det løs med bydelsdager i Nordstrand Bydel.

Nordstrand: Bydelsdagene åpner på sentrene på Lambertseter og Sæter lørdag 8. september.

Åpningsdagen

På Sæter åpner dagene med Nordstrandskolenes Musikkorps og utover dagen blir det ulike musikalske innslag. På programmet står det utdeling av Nordstrandprisen, politikergrilling, auksjon samt møte med Mummitrollet. Det store trekkplasteret i år er Tone Damli Aaberge som avslutter bydelsdagen på Sæter.

På Lambertseter kan barna se fram til show med den sjarmerende grisen Gisle Wink som barna nok kjenner igjen fra barne-TV.

Det vil også bli musikalske innslag fra Karlsrud skoles musikkorps og ungdomskoret Lambert samt underholdning med ulike street- og dansegrupper fra Lambertseter fritidsklubb.

Utover kvelden blir det ulike arrangementer på Symra og i idrettsparken på Lambertseter. Ungdom kan blant annet glede seg til skateboard og sykkelkonkurranse samt bydelsskumparty på klubben.

Videre program

Bydelens eldre beboere kan se fram til tirsdag 11. september da det arrangeres dagkino på Symra. Det er revyen "Kjære lille Norge" med Arve Opsahl, Elsa Lystad og Dizzie Tunes som vises. Etterpå blir det servering og underholdning med Tor Nilsen i foajeen.

Onsdag 12. september blir det arrangementer både på Simensbråten-Ekeberg Seniorsenter og på Nordstrand Seniorsenter. På Simensbråten starter arrangementet klokken 12.00 da Sonja Pran beskriver "Sommer og høst i ord og toner". På Nordstrand klokken 12.30 står følgende på programmet: " Piruetter, trippelhopp og isdans" og en tidligere visepresident/internasjonal dommer kåserer om sin tid i kunstløpverdenen.

Bydelsdagene avsluttes søndag 16. september med en bydelsgudstjeneste i Bekkelaget kirke klokken 11.00.

Etterlyser kommunal støtte

Det er Frivillighetssentralen på Lambertseter som har tatt initiativet til bydelsdagene på Lambertseter. Med i arrangementskomiteen er også Lambertseter Idrettsforening, Symra Venners filmklubb, Lambertseter Fritidsklubb og Lambertseter menighet. Kai Adelsøn, daglig leder i Lambertseter Frivillighetssentral, er skuffet over at det ikke finnes midler i Nordstrand bydel til å bidra til bydelsdager på lik linje med andre bydeler.

Det er på så mange områder ulogisk at når folk betaler skatt til Oslo kommune at tjenesteytingen kommer tilbake fra bydelene så forskjellig. Vi får håpe dette kan endres på til neste år og la meg derfor optimistisk oppfordre alle som har noe å bidra med til glede og underholdning for bydelens beboere at de planlegger arrangementer som passer å legge inn som innslag i "Bydelsdagene 2008" i dagene mellom lørdag 6 og søndag 14. september, avslutter Adelsøn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere