RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Startskudd for ny skytebane

To år har gått siden siste skudd ble avfyrt på banen i Prinsdal. Nå ser det endelig ut til å bli noe ut av Åsland-planen

Åsland: For byrådet foreslår nå å regulere skytebane i fjell på Åsland som erstatning for den nedlagte skytebanen i Prinsdal.

– I forhold til støy er skytebane i fjell en klar fordel, og mulighetene for å utøve og videreutvikle denne idretten har vært kraftig redusert etter at Prinsdal skytebane ble stengt. En løsning i fjell og den foreslåtte reguleringen er heller ikke til hinder for videre utvikling av området, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Lang vei

Det har vært en lang vei å gå for Nordstrand Skytterlag selv om de har hatt planer klare. Før budsjettbehnadlingen i bystyret i 2009 ble det forhandlet frem penger til å komme igang med prosjektet, men glede ble snudd til skuffelse.

Da 2011-budsjettforslaget ble lagt frem, var ikke skytehallen inne, men nye forhandlinger ga penger. Og nå gir altså byrådet startskuddet for å komme igang med regulering.

Reguleringsplan

Reguleringsplanen åpner for skytebane i fjelltunnel med skytterhus og standplasser. Skytebanen vil ikke bli til hinder for videre planlegging av Gjersrud/Stensrud som et område for fremtidig boligformål med baneforbindelse.

– Standplassbygget utenfor fjellhallen planlegges utført i særskilt støydempende materiale slik at eksiterende og fremtidige boligbebyggelse skal unngå skytestøy, sier Fredriksen.

Skytterhuset blir på maks 1 350 m2, og skal ha naturmaterialer med tre, naturstein og betong. Selve skytebanen anlegges i sin helhet i en fjellhall inne i Stensrudåsen. Eksisterende adkomst til pukkverket skal benyttes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere