RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Startskudd for Urrafestivalen


I forrige uke samlet elever, foresatte og alle ansatte seg i skolegården på Uranienborg for å markere startskuddet for arbeidet med årets Urrafestival.
I forrige uke samlet elever, foresatte og alle ansatte seg i skolegården på Uranienborg for å markere startskuddet for arbeidet med årets Urrafestival.
I forrige uke samlet elever, foresatte og alle ansatte seg i skolegården på Uranienborg for å markere startskuddet for arbeidet med årets Urrafestival. Festivaluken arrangeres på høsten og er blitt skolens årlige fenomen med mottoet: Mangfold og samhørighet gjennom kunnskap, kunst og kultur.

Fredag 30. januar ble Urrafestivalen lansert og FN-dagen, 24.oktober, blir åpningsdagen for festivaluken på Uranienborg skole i 2009.

For å feire dagen hadde 600 elever, foresatte og ansatte samlet seg i skolegården på morgenen, forteller Marianne Preus Jacobsen i Utdanningsetaten.

Se flere bilder her

Hun kan rapportere om festtaler og underholdning. Festivalens styringsgruppe, representert ved tre mødre, holdt også glødende innlegg om entusiasme og samarbeid. Publikum fikk høre skolens ungdomstrinnskor synge, og også de yngste elevene hadde dannet kor og fremførte to sanger.

-Festivalens hovedmål er å skape samhørighet og et positivt miljø, og selve organiseringen av festivalen bidrar til utstrakt samarbeid mellom skole, hjem og lokalmiljø, forteller Preus Jacobsen.

I sin festtale pekte rektor Eva Ervik på at lokalmiljøet på mange måter er som ei bygd i byen, og at det gjelder å få til de positive sidene ved et bygdemiljø, ikke minst dugnadsånd. Skolens forankring i en slik satsing ligger i Utdanningsetatens føringer og gjeldende læreplan, om prinsipp for opplæringen og kompetansemål i mange fag.

I 2009 har Utdanningsetaten lansert et nytt strategisk initiativ, eller mål i Osloskolen: Alle elever skal få ta del i varierte kunst- og kulturuttrykk. Urrafestivalen er en av Uranienborg skoles aktiviteter for å oppnå dette målet.

Aktive foreldre

Initativ til Urrafestival og Urras venner kommer fra foreldre.

Festivalen administreres av en styringsgruppe bestående av skolens rektor og fem foreldre, der den enkelte har koordineringsansvar knyttet opp til realisering og gjennomføring av arrangementet.

Festivalen er i seg selv organisert som en frivillig kulturorganisasjon og er oppført i Brønnøysundregistret. Festivalen tar sikte på å skaffe tilveie midler gjennom støtte fra legater og fonds, billettinntekter, sponsing og private bidrag.

På denne måten har skolen allerede fått inn penger til å kjøpe musikkutstyr som skal benyttes i forbindelse med denne satsingen og ellers i fagsammenheng.
I tiden frem til festivaluken vil de ulike trinnene jobbe med egne prosjekter i ulike fagtimer.

Elever, foreldre og andre i nærmiljøet kan se frem til et herlig mangfold av konserter, teateroppsetninger, kunstutstilling, sirkus, dansekonkurranse, forfatterbesøk, opplesninger, digitale billedfortellinger og filmfremvisning.

Mat og kultur

-Det blir temaer og seminar om mat og kultur fra alle verdens hjørner, barn og ernæring og et seminar om Uranienborg under 2. verdenskrig er under planlegging. Skolen håper å få mennesker i lokalmiljøet engasjert i dette, slik at skolens elever blir kjent med nærmiljøet og mennesker som bor der. Styringsgruppen er i ferd med å bygge opp en ressursbank der foreldre tilbyr seg å bidra med sin kunnskap og erfaring til det beste for ikke bare egne barn, men også medelever. Markeringen ble avsluttet med Urrasangen som allsang og trommevirvling markerte ballongslipp. En elev fra hver klasse sendte ballonger i alle regnbuens farger til himmels som tegn på mangfold og glede over å jobbe sammen mot felles mål. Sammen skal de skape en god skole der det også gjennom Urrafestivalen satses på kunnskap, kunst og kultur, avslutter Marianne Preus Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere