RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du trenger ikke være ekspert for å se at vannet er skittent og ulekkert i elven her, sier stortingsrepresentant Odd Einar Dørum fra Venstre.
Du trenger ikke være ekspert for å se at vannet er skittent og ulekkert i elven her, sier stortingsrepresentant Odd Einar Dørum fra Venstre.

Startskuddet for en ren elv

I budsjettforhandlingene har Venstre fått gjennomslag for å øremerke penger til rensing av Frognerelven.

Frognerparken: Mørkt, grumsete og illeluktende vann sildrer gjennom elveløpet i Frognerparken, mens stortingsrepresentant Odd Einar Dørum energisk forteller om pengene som er satt av i budsjettet til opprensingen av elven.

Jeg ble rett og slett utfordret av en Bygdøy-beboer i mai. Vi traff hverandre, og hun delte sin kunnskap med meg. Vi gikk på befaring, og jeg følte at utfordringene i Frognerelven måtte løftes frem, sier Dørum.

Alt henger sammen

Frognerelven er en av syv elver i Oslo, og venstrepolitikeren er glad for at fire millioner i budsjettet er prioritert arbeidet til Vann- og avløpsetaten i elven som renner fra Sognsvann og helt ned til Frognerkilen.

På grunn av dårlig røropplegg, overvann og kloakkforurensing er elveløpet grisete og stygt. Venstre og Odd Einar Dørum har satt opprensingen på dagsorden.

Underveis har Byrådsleder Erling Lae (H) også vært opptatt av å sette av penger til dette. Nå er det altså budsjettert med arbeidet og Vann- og avløpsetaten kan fortsette arbeidet som allerede er i gang.

Det er allerede påbegynt arbeid i Gaustadbekken, men nå må vi øke farten for å få et renere elveløp på hele strekket. Målet er renere Frognerelv, Frognerdam og Frognerkil. Alt henger sammen. Det er både lokalinteresse og byinteresse i dette, sier Dørum som mener lokalpolitiske tiltak som dette ikke trenger å ta lang tid å sette i gang.

Trenger mer penger

Stortingsrepresentanten har tidligere sagt til Lokalavisen at arbeidet med elven kan starte opp neste år og at både Oslo-borgere og turister i fremtiden skal få en renere og vakrere elv, på lik linje med de andre elvene som er renset i Oslo.

Sånn som Frognerelven ser ut nå, er den ikke et vakkert syn. Dette er den stygge andungen som skal bli en vakker svane, sier politikeren.

Han trekker frem Akerselven som et godt eksempel på hvor fint det kan bli i fremtiden. Dørum er samtidig klar på at disse pengene bare er begynnelsen og at det nå må jobbes videre med planlegging og at det ikke kommer av seg selv.

- Nå må vi få ned en skikkelig plan, med klare milepæler underveis, og så være klare med det til neste budsjettforhandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere