*Nettavisen* Nyheter.

Stas med skoleavis

I en uke har 84 sjetteklassinger laget skoleavis til inntekt for Redd Barna.

Hovseter: - Det er så gøy å lage avis at jeg har tenkt å begynne å lage avis hjemme, forteller redaktør Klara Tveitan Hjelle (11). Sammen med Anna Marthea Øren (11) og Maisha Saiyed (11) har hun hatt den krevende oppgaven å holde styr på en redaksjon bestående av 84 elleveåringer.
- Det er klart at vi har hatt et veldig stort ansvar, men vi har prøvd å ikke være så strenge sjefer. Egentlig har vi hatt god kontroll hele veien, men i dag stresser vi litt. Etter planen skal vi være ferdige i ettermiddag, forklarer redaktørene, når vi besøker den hektiske redaksjonen fredag formiddag.
- Vi har i hvertfall bestemt oss for hva vi som skal bli forsidesak. Det blir en veldig bra sak om norgesmesteren i Twin tip som ble skadet i Sveits. Han kommer nemlig herfra, sier Anna Marthea.
- Hva kan man lese om i avisen deres?

- Nesten alt! Vi har litt om sport, flere intervjuer, leserbrev, film- og bokanmeldelser og mange reisebrev, forteller Maisha, og viser stolt frem et intervju redaktørene har gjort med skolens rektor.
De tre elleveåringene er enige om at en uke med skoleavis er mye morsommere enn en vanlig skoleuke.
- Man føler nesten ikke at man er på skolen, selv om vi bruker både norsk, geografi, samfunnsfag og naturfag i arbeidet vårt.
Hvor mange sider avisen skal bli, er de fortsatt usikre på. Men hvor mye den skal koste og hva overskuddet skal gå til er allerede bestemt.
- Avisen skal koste ti kroner, og pengene går til Redd Barna. Det bestemte vi redaktørene i samråd med økonomigruppen. Avisen skal selges her på skolen og i barnehager og på naboskoler.
Det er ikke første gang husebyelevene går sammen om å samle inn penger til et veldedig formål. For et år siden skrev Ullern Avis Akersposten om elevrådet som besluttet å sende overskuddet fra julemessen, på nesten 50 000 kroner, til jordskjelvofre i Pakistan, istedenfor å bruke dem på skidag for elevene. Og ifølge Maisha er det nettopp tanken på å kunne hjelpe barn som holdt motivasjonen oppe da stressnivået var på det høyeste.
- Det er klart at det er gøy og sosialt å lage avis, men hovedsaken er jo at pengene skal gå til Redd Barna. Vi håper at flere vil kjøpe avisen vår, når de vet at pengene går til et så godt formål.
Det er klart at vi har hatt et veldig stort ansvar, men vi har prøvd å ikke være så strenge sjefer
Maisha , Klara og Anna Marthea


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag