*Nettavisen* Nyheter.

Stasjonen forfaller

Hashim Mazhiqi og sønnen Leart (5) fra Tveita bruker Hellerud t-banestasjon daglig.

Hellerud t-banestasjon er stygg og sliten. Passasjerene håper på bedring.

Klikk på bildet for å forstørre.

Inngangen til stasjonen på Hellerud.

HELLERUD: Stasjonen som åpnet i 1967, er i dag bare en skygge av seg selv. Utsikten fra stasjonen over Oslo er knallgod og vakker som alltid, men utover dette er det ikke mye å juble for.

Tagging, nedslitte fasiliteter, ødelagte gjerder og slitt betong og asfalt preger i dag stasjonen, som binder sammen linje 2 til Ellingsrud og linje 3 til Mortensrud.

Ikke fornøyd

Hashim Mazhiqi fra Tveita bruker stasjonen på Hellerud daglig.

Mazhiqi forteller at han ikke er fornøyd med tingenes tilstand.

Hellerud stasjon ser ikke ut. Dette er dårlig greier, sier han, og fortsetter:

Det er ikke hyggelig å stå å vente på t-banen her, spesielt på vinteren. da er det mørkt og trist.

Hashim Mazhiqi håper at Oslo kommune vil gi stasjonen et løft en gang i 2009.

Det er på tide at noen tar tak i problemet. På vinteren er det alltid veldig glatt her, og det kan jo være farlig. Det hadde vært fint med varmekabler i asfalten slik at vi slipper snø og is på perrongen. En tavle hvor man følge avgangstidene hadde også vært positivt, sier han.

Usikker byggestart

Kommunikasjonssjef i Oslo T-banedrift Bjørn Rydmark la tidligere denne uken fram planene for stasjonen på Hellerud til Lokalavisen Groruddalen.

Endringene er jeg er sikker på vil glede brukerne, sier han.

Her er noen sentrale punkter i stasjonsplanen fra Oslo T-banedrift: Løsninger som er tilpasset handikappede, perrongelementer skal fjernes og erstattes med ny perrong, nytt asfaltdekke og ramper for inngående tog skal forlenges. Det vil også legges til rette for bilparkering ved stasjonen.

I tillegg skal det bygges nye trapper og snarveier. Veggene i stasjonsbygningen skal rives for å bedre gjennomgangen. Ny sykkelparkering, belysning og leskur vil også prege "nye" Hellerud t-banestasjon.

Prosjektleder i Kollektivtransportproduksjon AS, Alf Eirik Mortensen, er usikker på når de går i gang med arbeidet på Hellerud.

Mye avhenger av hva vi får fra krisemidlene som ble tildelt Groruddalssatsingen. Får vi midler, noe vi burde, er vi i gang allerede i mai. Dette vil i disse krisetider også være med på å redde arbeidsplasser, sier Mortensen som forstår frustrasjonen godt.

Det er ingen tvil om at stasjonen på Hellerud er nede for telling. Noe må gjøres, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.