*Nettavisen* Nyheter.

Stasjonspizza fikk ja

Bydelsutvalget ga grønt lys for drift av pizzabakeriet på Vettakollen stasjon. Fylkesmannen har siste ord i saken. ARKIVFOTO

Pizzabakeriet i Skogryggveien har vært et stridstema i flere år. Høyre var splittet i saken. Men det ble flertall for å gi pizzeriaen grønt lys. Fylkesmannen har siste ord i saken.

VETTAKOLLEN: Nå blir det opp til fylkesmannen å avgjøre om rammetillatelsen for bruksendring fra boligformål til næringsvirksomhet blir stående. I flere år har det vært strid om pizzabakeriet ved Vettakollen stasjon. De nærmeste naboene har ment at stedet har dratt med seg økt trafikk og støy. Det har flertallet i Vestre Aker bydelstuvalg vært enig i. Men foran torsdagens møte i bydelsutvalget hadde de fleste snudd i saken.

Stemte mot sine egne

At driveren ikke skal drive utkjøring av pizza, og i tillegg har økt antall parkeringsplasser har fått vinden til å snu blant politikerne. Høyre fristilte sine representanter. Med sin dobbeltstemme var leder i bydelsutvalget, Elin Horn Galtung (H), på naboenes side. Hun var krystallklar på at naboenes protester veide tyngst.

– Tidligere har naboenes interesser hatt mest å si. Sånn burde være i denne saken også. De får trafikk både fra Montessori-skolen og pizzeriaen. Bomiljøet betyr mer enn et pizzabakeri, sa Horn Galtung.

– Bedre situasjon

Arild Gjervan stemte i mot sin partikollega.

– Dette er en spesiell og stor sak. Den er interessant med tanke på at stedet ligger på Vettakollen stasjon. Jeg er opptatt av at den trafikale situasjonen skal være i orden. Det ser greit ut nå. Derfor har jeg snudd i denne saken, sa Gjervan.

Han har likevel forståelse for de nærmeste naboene.

– Uansett hva slags tiltak vi snakker om..., noen blir berørt uansett. Men denne gangen vurderer jeg ulempen som langt mindre, sa Gjervan.

Aps Carl Lindblad mente at mange positive stemmer i nabolaget fikk stemningen i hans eget parti til å snu.

– Jeg har snakket med så mange naboer i området som er positiv til pizzabakeriet, sa han og fikk støtte fra Terje Bjøro (V).

– Vi trenger aktivitet i dette området, sa Bjøro.

Flere nyheter fra Oslo her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.