RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten i dårlig selskap

Staten eier selv tre av de mest forfalne bygårdene i Oslo.

SENTRUM ØST: Det statlige Entra Eiendom lar tre av sine bygårder forfalle mens de venter på Oslo kommune, skriver iOslo.no.
Tidligere denne uka presenterte Byantikvaren i Oslo en verstingliste over de mest forfalne bygningene i Oslo. Blant bygningene på lista er bygårdene i Youngsgate 7 og 9 og Torggata 13.
Disse tre bygårdene har i følge nettstedet to ting til felles: de er i elendig tilstand og eies av det statlige eiendomsselskapet Entra Eiendom AS.
Bygningene ble påført store skader da nabobygget hvor Politidirektoratet ligger, ble bygget i perioden 1998 til 2000.
Bygårdene ble skadet fordi grunnen ikke ble tilstrekkelig sikret under arbeidet. Dermed kom det store sprekker i bakgårdsbebyggelsen og byggene fikk store setningsskader, sier Byantikvar Marte Boro til iOslo.no.
Det er gravearbeidet som har forårsaket skadene på bygningene.
De tre bygårdene som ligger skulder mot skulder, ble tatt over av Entra Eiendom i 2002, og har siden fortsatt å forfalle.
Bygningene er i dårlig stand, men vi mener det er mulig å redde dem, sier Boro, som ikke kan anslå hvor mye en restaurering vil koste.
Entra Eiendom leverte i følge nettstedet en ny reguleringsplan for tomten i januar 2003 hvor de foreslår å rive bygårdene for å revitalisere nabolaget. Etter fire år er planene fortsatt ikke ferdigbehandlet i Oslo kommune.
Viseadministrerende direktør i Entra, Torodd Bøystad, mener det er meningsløst å restaurere bygårdene.
Bygningene er ikke tatt hånd om på lang tid, og Entra ser ikke meningen med å restaurere bygningene når de er i så dårlig stand, sier Bøystad til iOslo.no.
Forrige søndag omkom Linda Henriksen (31) etter at gesimsen på en bygård i Trondheimsveien 6 falt over henne. Bygningen ble totalskadd under en brann i august 2003 og har siden forfalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere