RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil vil bygge identitet på Teaterplassen


SYMBOLSK VERDI: Shweigaards gate 16 har høy symbolsk verdi for Statoil da de har besittet tomta i nesten 80 år.
SYMBOLSK VERDI: Shweigaards gate 16 har høy symbolsk verdi for Statoil da de har besittet tomta i nesten 80 år. Foto: FOTO: Pegah Niku
Gamle Oslo Ap tror en god dialog med Statoil Fuel & Retail er viktig for Teaterplassens fremtid.

GRØNLAND: – Da vi fremmet forslaget vårt i bydelsutvalget var det viktig for oss å ikke legge opp til en prosess som sperret for dialog med Statoil Fuel and Retail, sier Bettina Thorvik bystyrekandidat for Ap og legger til:

Det private forslaget fra Rødt ved Moxnes til bystyret legger som premiss at tomta må kjøpes eller overføres til kommunen. Skulle Statoil Fuel and Retail finne det for godt å selge tomta, har vi en ny situasjon. Så sånn som det er i dag så eier Statoil Fuel & Retail tomta og det er det vi må ta utgangspunkt i.

Del på Facebook

Arkitektkonkurranse

Fristen for skissefasen i arkitektkonkurransen Statoil Fuel & Retail nå har startet er rundt midten av september. Tilbudene og forslagene skal da igjennom en intern prosess før arkitekt blir valgt.

LES OGSÅ: Vil ikke ha skygge over perlen i øst

– Tidligere illustrasjoner som har vært i mediene om det planlagte bygget var kun en studie for å vise rom og plassering på eksisterende regulering og er ikke resultat av noen tidligere arkitektkonkurranse, påpeker Karen Romer, kommunikasjonsdirektør i Statoil Fuel & Retail.

– Vi har nettopp begynt skissefasen som varer ut 2011. Deretter går prosjektet inn i et forprosjekt med sikte på å levere noe til Plan- og bygg forsommeren 2012. Vi forholder oss til Plan- og bygg når det gjelder byggetillatelse og har en dialog dem, sier hun.

Ikke til salgs

Romer understreker også at det på nåværende tidspunkt ikke noe alternativ for dem å selge tomten.

– Statoil Fuel & Retail har et konkret behov for et nytt hovedkontor. Etter et nøye søk og grundig vurdering er tomten i Schweigaards gate 16 funnet til å være det beste alternativet, sier hun og forteller at det også er viktig for dem å bygge en identitet på en tomt hvor de har vært i nesten 80 år.

– Tomta representerer et geografisk midtpunkt for våre ansatte. Vi ønsker å være med på å gjøre Teaterplassen til et bedre byrom og ikke minst ha en positiv effekt på det lokale næringslivet, sier hun til Østkantavisa.

Nettopp derfor mener Arbeiderpartiet at det er viktig å ha en god dialog med Statoil.

– Vi må legge til rette for en god tone mellom bydelsutvalget, beboere og brukere av Teaterplassen. Vi kan alle være med på å gi innspill til Statoil Fuel & Retail på hvordan et eventuelt nytt bygg med tilbehør kan utformes for å utvikle Teaterplassen. Derfor håper vi at Statoil Fuel and Retail vil være positive til en plansmie, når de har fått på plass arkitekten som eventuelt skal utforme bygget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere