*Nettavisen* Nyheter.

Statsbygg imøteser utfordringen

Statsbygg har fått i oppdrag å prosjektere anlegget for veterinærfagene på Ås.

Adamstuen: Etter at regjeringen vedtok å flytte Veterinærhøgskolen ut av bydel St. Hanshaugen, og samlokalisere med Universitetet for miljø- og biovitenskap, har Statsbygg fått ansvaret for prosjekteringen.

Vi ser fram til å jobbe med dette. Det vil være både spennende og utfordrende, sier avdelingsdirektør Harald Færgestad i Statsbygg. Statsbygg imøteser den utfordringen som ligger i et slikt valg med tanke på lokaliteter og nybygg.

Bedre alternativ

I en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet står det: "Universitetet for miljø- og biovitenskap ligger i dag som en campus i et landlig område i nærheten av Ås sentrum.

Potensialet for eventuell videre utbygging er derfor større på Ås enn på Adamstua. Ås-alternativet forutsetter nybygg både for Norges Veterinærhøyskole og Veterinærinstituttet, som er høyskolens nærmeste samarbeidspartner.

Samorganiseringen er forutsatt realisert når bygg står ferdige på Ås. Det blir satt i gang prosjektering av nye anlegg for veterinærfagene på Ås i regi av Statsbygg."

Beslutningsgrunnlag

Statsbygg har tidligere bistått departementet med en funksjonsanalyse og en såkalt KS1-utredning for de to lokaliseringsalternativene.

Dokumentene har blant annet omhandlet fordeler og ulemper, priskonsekvenser og effektmål, og er et beslutningsgrunnlag for politisk behandling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag