*Nettavisen* Nyheter.

Statskanalens hiphop-alibi

Vibeke Sørlie ble hentet inn av NRK for å sette et ekte hiphop-preg på ungdomsserien AF1. Nå gleder hun seg til å se sluttresultatet.

Ekte og troverdig er AF1. Serien som Vibeke Sørlie har satt ett hiphop-preg på.

SENTRUM: Med 20 år i miljøet har man kunnskap om ett og annet. Det er nemlig derfor Vibeke Sørlie (36) ble hentet inn av NRK TV som konsulent. Resultatet er en ungdomsserie og en CD med navnet AF1 (Alle for en).

Ut i felten

Lørdag sendes den første av seks episoder av AF1. Veien dit begynte for ett år siden.

Regissør Gisle Halvorsen og manusforfatter Karianne Lund ville lage en ungdomsmusikal som omhandler unge i hiphop-miljøet og drabantbyene. Jeg ble hentet inn for å gjøre serien ekte og troverdig, sier Vibeke.

For henne var dette det viktigste. Dermed var hun klar på hva slags personer som skulle spille de ulike karakterene. Da auditions på NRK ikke ga avkastning, tok Vibeke joggeskoa på. Hun ville til Oslos østkant.

Vi troppet opp på rektorenes kontor på skolen i Groruddalen og på østkanten for å lete etter de kidsa med talentet vi trengte, men som samtidig var den typen som karakterene i manus beskriver. Det fant vi, sier Vibeke.

Hun forteller at skuespillerne er ekte, både i personlighet og karakter.

Det er når man drar ut til personer, man finner de skjulte perlene, sier hun.

Ny inspirasjon

Danse-Vibeke, hiphop-Vibeke, DJ Vibeke, Dommer-Vibeke. Hun er kjent ved mange navn. Nå fikk hun bryne seg på manus.

Jeg har jo både brukket ned og skrevet om manuset. Det var en utfordring som var veldig morsom, sier Vibeke. Hun fant noe nytt i seg selv, avslører hun.

Vibeke er kanskje sliten, men hun er stolt. Og hun har blitt inspirert. Serien omhandler Lisa på 12 år som holder på med klassisk ballett. Hun merker en dragning til hiphop-miljøet. Seerne følger Lisas kamp om å få innpass og anerkjennelse i miljøet.

Kidsa som har fått rollene er veldig talentfulle. Og CD'en ble sluppet på mandag, sier Vibeke.

AF1 har flere budskap. Vennskap, lojalitet, mot og troen på å følge sitt hjerte er noen av dem.

For å få både CD-skiva og serien så ekte som mulig har Vibeke, som hun pleier, håndplukket laget sitt. El Axel har vært låtskriver, Nasty Kutt og Ziggy har produsert beats.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.