Gå til sidens hovedinnhold

Statsministeren svartmaler eldreomsorgen

Statsministeren fremstiller det som om sykehjemmene i Oslo nærmest er nedlagt, sier Erling Lae (H) og Sylvi Listhaug (Frp).

OSLO: Byrådslederen og byråden for velferd og sosiale tjenester inviterer derfor Stoltenberg til Oslo kommune, for at statsministeren skal få se selv.

Vi vil informere om status, hva vi jobber med og hvilke utfordringer vi har. Sannheten er at sykehjemsdekningen i Oslo ligger godt over landsgjennomsnittet, sier Erling Lae (H) og Sylvi Listhaug (FrP).

I Oslo har vi god oversikt over tilstanden i eldreomsorgen. Vi foretar jevnlige bruker-, pårørende- og ansatteundersøkelser for å identifisere forbedringspotensialet. Her har andre noe å lære av Oslo, sier Lae og Listhaug.

Bevilger penger

Vi kan alltid bli bedre, og derfor bevilger vi 200 millioner mer til eldreomsorgen i budsjettet for neste år. Det kommer i tillegg til at det er bevilget over én milliard kroner ekstra til eldreomsorg siden 2006, sier Lae og Listhaug.

Høyre- og Frp-byrådet har innført fritt brukervalg i hjemmetjenesten, fritt sykehjemsvalg og åpnet for konkurranse mellom ulike tilbydere av omsorgstjenester.

Konkurranse gir bedre resultater og større mangfold i tilbudet, mener de to.

Forbauset

Vi er forbauset over at landets statsminister velger å henge ut én av landets 430 kommuner, og vil derfor bidra til å øke statsministerens kunnskap om hva Oslo gjør i sektoren.

Vi håper statsministeren vil ta seg tid til et møte, slik at han kan stille bedre forberedt til fremtidige debatter om eldreomsorg, avslutter byrådsleder Erling Lae og byrådsleder for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe