RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsråd Aasrud lærte Inger internett


FRIVILLIG: Statsråd Rigmor Aasrud tok velvillig på seg lærerrollen da hun navigerte Inger Høyland for første gang på internett. FOTO: ANDREAS LINDBÆK
FRIVILLIG: Statsråd Rigmor Aasrud tok velvillig på seg lærerrollen da hun navigerte Inger Høyland for første gang på internett. FOTO: ANDREAS LINDBÆK
Statsråd Rigmor Aasrud åpnet i dag Seniornett Norge sin hundrede klubb i Norge på Grünerløkka frivilligsentral og tok selv på seg rollen som frivillig.

LØKKA: Statsråd for Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet tok selv på seg rollen som frivillig da hun i dag åpnet Seniornett sin hundrede klubb i Norge og den fjerde på Grünerløkka.

– Det er en viktig milepæl at vi åpner Seniornett nummer hundre her på Grünerløkka. Vi er i tet når det gjelder kunnskap om internett blant den eldre befolkningen, men allikevel er over en halv million ikke på nett. Så vi har en stor jobb foran oss, sa hun før hun overrakte to millioner kroner til den videre satsningen.

Læremester

Etterpå var hun selv frivillig lærer da hun skulle hjelpe Inger Høyland som for første gang skulle surfe på internett.

– Det var fryktelig spennende, sier Inger Høyland etter leksjonen fra statsråden.

Hun hadde aldri før surfet på internett og var litt skjelven etter sin første surfetur på den store internettverden.

– Jeg har hatt mange sperrer mot å prøve nye teknologiske ting. Men i dag har jeg virkelig tatt et stort steg og jeg føler meg tryggere allerede, sier den nye nettsurferen.

Og Inger får skryt av Rigmor Aasrud.

– Hun var kjempeflink. Jeg tror hun klarer seg veldig godt alene med litt mer trening, skryter statsråden.

Stort behov

På Grünerløkka er det nå fire Seniornettklubber. Engelsborg Eldresenter, Grunerløkka seniorsenter, Paulus Sykehjem og Grünerløkka frivilligsentral skal dekke det økende behovet i området.

– Behovet er veldig stort her. Men vi er stolte over de fire klubbene vi har her på Grünerløkka og tilbakemeldingene vi får fra brukerne er veldig positive. Vi begynner med mus og tastatur og ender opp med å kunne betale regninger i nettbanken, sier prosjektleder i Seniornett, Judith Nilsen, til Østkantavisa.

Seniornett fikk også to millioner kroner av Departementet og to millioner av Microsoft Norge for videre arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere