Stavgang på speilblank is

Hele gjengen: Samlet på utsiden av ICA på Hovseter.

Hele gjengen: Samlet på utsiden av ICA på Hovseter.

Du trodde kanskje mosjonistene i Stavgang 60+ Røa la stavene på hyllen når føret var dårlig? Da må du tro om igjen.

Se på disse!: Inge-Mari Teien viste frem broddene sine.

Hovseter: Det har blitt så populært med denne stavgangen, ja over all forventning. Siste gang før jul var vi oppe i 40 stykker som gikk på tur og det er jo virkelig flott, smiler Ellen Haslerud som var med på å starte gruppen.

Deilig med trim

Mandag formiddag var det brodder som gjaldt for den spreke gjengen, i alt 26, som alle gledet seg til nok en gang å få rørt litt på kroppen.

Jeg var med på å starte denne gruppen for to år siden sammen med Ellen og har vært med siden. Mannen min var litt tregere, men nå er han også en ivrig deltager i gruppen, forteller Kari Hansen-Tangen fra Ullern.

Hun synes stavgangen er svært god mosjon og og legger ikke skjul på at kondisjonen har blitt mye bedre etter hun startet.

Jeg føler meg i mye bedre form, og når man tar med den sosiale biten i tillegg blir dette helt topp. Jeg tror verken jeg eller Ernst ville vært mandagene foruten, sier hun mens ektemannen nikker samtykkende.

Overvekt damer

Det eneste vi trenger er flere menn. Nå må de komme seg ut fra sofakroken og ut på tur sammen med oss, sier Ernst Hansen-Tangen.

For øyeblikket er det nemlig overvekt av damer i gruppen, med cirka 80 prosent.

Jeg vet ikke helt hva som skal til for å få med flere menn jeg. Så mange damer per mann bør da være nok, humrer Ernst Hansen-Tangen.

Turene går rundt i nærområdet med staver som viktigste hjelpemiddel. På den måten bruker deltagerne både armer og ben aktivt.

Dette er virkelig både god morsjon og morsomt når man lærer det skikkelig. For min egen del føler jeg at jeg har funnet den perfekte trimmen, sier en dame utstyrt med både staver og brodder.

Nye gensere

En sjekk på 15000 fra Aftenposten, som gruppen fikk før jul, kommer godt med.

Nå blir det nye gensere på oss med logoen på, og det gleder vi oss veldig til, sier Ellen Haslerud.

Og dermed er det klart for tur for den fremmøtte gjengen og setter avgårde over glattisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.