Gå til sidens hovedinnhold

Steffen (18) gleder seg til VIF-eventyret

Keepertalentet Steffen Søberg (18) forlater Manglerud Star til fordel for Vålerenga.

MANGLERUD/JORDAL: Sisteskansen signerte tirsdag under på en fireårsavtale med ishockeystorheten.– Akkurat nå er jeg veldig fornøyd, sier Steffen Søberg til dittOslo.

For den talenfulle 18-åringen var det ikke aktuelt å fortsette i moderklubben Manglerud Star, som rykket ned fra Get-ligaen etter skjebnekampen mot Frisk Asker i kvaliken.

Blir førstekeeper

– MS vil alltid være klubben i mitt hjerte, men jeg må tenke på utviklingen min. Dette er et riktig steg å ta, sier Søberg.

Stortalentet erstatter canadiske Patrick DesRochers, som ikke fikk fornyet tillit i Vålerenga-buret.

Les også: Søberg skal trene med NHL-klubb

Søberg gleder seg til eventyret på Jordal Amfi.

– Vålerenga kjemper alltid i toppen og spiller for å vinne. Det gleder jeg meg til å være med på, sier nysigneringen.

Den talentfulle keeperen fra Manglerud, som i fjor ble draftet av NHL-klubben Washington Capitals, startet sesongen i Swift Current Broncos i den kanadiske proffligaen (CHL).

Tøff sesong

Men Søberg orket bare tre uker på landsbygda i Canada, og i midten av september var sisteskansen tilbake på Manglerud. Etter at Søberg flyttet tilbake til Norge, nektet Swift Current Broncos først å fristille unggutten fra kontrakten.

Les også: Søberg vurderte å legge opp

– En utrolig frustrerende tid. Jeg vurderte å legge opp, sa sisteskansen da.

I romjulen var Steffen tilbake på isen for Manglerud Star, og nå er ikke lenger den nye VIF-keeperen Swift Current Broncos' eiendom.

Les også: Fikk profftilbud etter U18-VM

– Jeg har fått beskjed av forbundet om at alt skal være i orden nå. Det er en lettelse at det (Swift Current Broncos) er over.

– Nå ser jeg bare fram til å spille for Vålerenga i trygge omgivelser. Jeg har fortsatt store ambisjoner som spiller, sier en offensiv Steffen Søberg til dittOslo.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene