*Nettavisen* Nyheter.

Steffen (18) gleder seg til VIF-eventyret

TIL VIF: Steffen Søberg (18) fra Manglerud er klar for ishockeystorheten Vålerenga. Her i aksjon for Manglerud Sta mot VIF på Jordal Amfi i januar. Foto: Foto: Anders Halvorsen

Keepertalentet Steffen Søberg (18) forlater Manglerud Star til fordel for Vålerenga.

Klikk på bildet for å forstørre.

SØBERGS SJEF: Espen Shampo Knutsen trener VIF.

MANGLERUD/JORDAL: Sisteskansen signerte tirsdag under på en fireårsavtale med ishockeystorheten.– Akkurat nå er jeg veldig fornøyd, sier Steffen Søberg til dittOslo.

For den talenfulle 18-åringen var det ikke aktuelt å fortsette i moderklubben Manglerud Star, som rykket ned fra Get-ligaen etter skjebnekampen mot Frisk Asker i kvaliken.

Blir førstekeeper

– MS vil alltid være klubben i mitt hjerte, men jeg må tenke på utviklingen min. Dette er et riktig steg å ta, sier Søberg.

Stortalentet erstatter canadiske Patrick DesRochers, som ikke fikk fornyet tillit i Vålerenga-buret.

Les også: Søberg skal trene med NHL-klubb

Søberg gleder seg til eventyret på Jordal Amfi.

– Vålerenga kjemper alltid i toppen og spiller for å vinne. Det gleder jeg meg til å være med på, sier nysigneringen.

Den talentfulle keeperen fra Manglerud, som i fjor ble draftet av NHL-klubben Washington Capitals, startet sesongen i Swift Current Broncos i den kanadiske proffligaen (CHL).

Tøff sesong

Men Søberg orket bare tre uker på landsbygda i Canada, og i midten av september var sisteskansen tilbake på Manglerud. Etter at Søberg flyttet tilbake til Norge, nektet Swift Current Broncos først å fristille unggutten fra kontrakten.

Les også: Søberg vurderte å legge opp

– En utrolig frustrerende tid. Jeg vurderte å legge opp, sa sisteskansen da.

I romjulen var Steffen tilbake på isen for Manglerud Star, og nå er ikke lenger den nye VIF-keeperen Swift Current Broncos' eiendom.

Les også: Fikk profftilbud etter U18-VM

– Jeg har fått beskjed av forbundet om at alt skal være i orden nå. Det er en lettelse at det (Swift Current Broncos) er over.

– Nå ser jeg bare fram til å spille for Vålerenga i trygge omgivelser. Jeg har fortsatt store ambisjoner som spiller, sier en offensiv Steffen Søberg til dittOslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.