RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ULOVLIG: Oslo-mannen Stein Eriksen skulle bare bygge på det nye feriestedet sitt. Det ble langt mer kostbart enn han hadde tenkt.
ULOVLIG: Oslo-mannen Stein Eriksen skulle bare bygge på det nye feriestedet sitt. Det ble langt mer kostbart enn han hadde tenkt. Foto: Foto: Silje Løvstad Thjømøe

Stein bladde opp sju millioner for denne – nå må halvparten rives

Sommeren 2012 kjøpte Stein Eriksen fra Oslo feriested til rundt sju millioner i Kjerringvik i Larvik. Året etter fant han ut at nesten halvparten av hytta var ulovlig oppført.

OSLO/LARVIK (Østlands-Posten): – Her er det en takstmann som ikke har gjort jobben sin i det hele tatt. Det finnes ikke godkjente tegninger for den utbyggingen som er gjort, og det burde vært oppdaget, sier hytteeier Stein Eriksen til ØP.

135 m2 for stor

Sommeren 2012 kjøpte han feriestedet som ligger usjenert til i Kjerringvik i Tjølling i Larvik.

Hyttas totale størrelse – med garasje, bod, tilbygg og terrasse – er på 285 kvadratmeter (m2).

Den godkjente totalbebyggelsen er på 150 m2, noe som tilsier en overskridelse på 135 m2 .

– Det er få steder som dette. Det store arealet, samt at det ligger så usjenert til gjør dette til en perle. Men det hjelper lite når hytta er ulovlig bygget, sier Eriksen noe oppgitt.

Se video av hytta og utsikten her:

 

– Vi er en uskyldig part

Tirsdag var planutvalget på befaring i Kjerringvikveien 330, og de fleste ble imponert over både utsikten, tomten og størrelsen på hytta. Dessverre for Eriksen, ble hans søknad om å få sette opp garasje og tilbygg, enstemmig nedstemt.

– Det er så mye større areal på denne hytta enn det som er lovlig, så selv om utbyggingen skjedde for mange år siden, så kunne vi ikke godkjenne dette, sa Rolf Kristian Gjerstad (H) til ØP etter befaringen.

Og utfallet av at Eriksen søkte om dispensasjon for ulovlig bygget areal, blir at nesten halvparten av hytta må rives.

– Utfallet var for så vidt ventet siden det er ulovlig satt opp, men jeg hadde håpet på et annet resultat. Det er utrolig kjedelig for oss, vi er jo en uskyldig part i dette, sier Eriksen på telefon etter planutvalgets møte.

Se flere bilder fra befaringen i Østlandsposten på nett

Byggetillatelse fra 1963

– Jeg ønsker å bygge på slik at det også blir plass til barn og barnebarn, men oppdaget i stedet at mye av bygningsmassen var ulovlig oppført, sier Eriksen.

– Nå vet jeg ikke helt hva vi gjør, men vi har to valg: Enten hever vi kjøpet eller så må store deler av hytta rives og bygges om. Det blir en kostbar affære, men heldigvis ikke for vår regning, sier han og sikter til tidligere eier og deres forsikringsselskap.

Da ØP har kontaktet Protector forsikring, som representerer tidligere eier, ønsket ikke Ragnhild Krefting Kullerud i selskapet å kommentere saken. (ANB)

Les mer om hyttestriden i Østlandsposten på nett
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere