RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stein Winges regidebut i Bjørvika


 
 
Midt under tidenes billettsuksess i Operaen, bedrives det også kunst av internasjonal klasse. Fredag 29. mai er det premiere på Elektra på Hovedscenen.

BJØRVIKA: Elektra er også Stein Winge regidebut i Bjørvika. Det er litt av et spetakkel han har begitt seg inn på. I en operalitteratur full av familiedramaer, spørs det ikke om Richards Strauss opera fra 1909 er alle famliefeiders mor.

Nasjonaloperaen setter også en spesiell norgesrekord med denne oppsetningen. 103 musikere under ledelse av Patrik Ringborg spiller, det største antallet musikere i en orkestergrav noensinne i Norge.

Det er også sterke sangkrefter i sving på denne oppsetningen som spilles seks ganger fram til 18. juni. I hovedrollen som Elektra møter vi amerikanske Caroline Whisnant, som til daglig er en del av det faste ensemblet ved Nationaltheater Mannheim i Tyskland. I andre store roller er svenske Susanne Resmark som Klytaimnestra, Ragnhild Heiland Sørensen som Krysotemis, Trond Halstein Moe som Orestes og Thor Inge Falch som Aegist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere