Gå til sidens hovedinnhold

Steinerskolen slår tilbake

En rekke medier har fokusert på Steinerskolenes manglende godkjenning av sine læreplaner. Nå går Steinerskolene ut sier mediefremstillingen er misvisende, fordi de forventer godkjenning raskt.

Forbundsekretær Rune Kilander sier i en pressemelding at Steinerskolen representerer en kunnskapsorientert pedagogikk, som ikke ønsker å unndra seg timetall eller faglig kvalitet i opplæringen. Steinerskolene er et pedagogisk alternativ, som organiserer kunnskapen på en annen måte en den offentlige skolen, og på enkelte punkter i en annen rekkefølge. Den totale rammen for timetall er høyere i Steinerskolen enn i offentlig skole, skriver han.

Snart godkjent

Steinerskolene har vært i en prosess med Utdanningsdirektoratet i ca 2 år for godkjenning av skoleplaner strukturert etter mal av Kunnskapsløftet. Forutsetningen for godkjenning har vært lovens krav om at opplæringen skal være jevngod. Det har vært en konstruktiv prosess, der Steinerskolene har fått gjennomslag for å bevare sin egenart, mener Kilander. Han skriver at godkjenningsprosessen nå er i aller siste fase.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar