RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steinmann får statlig begravelse

Samuel Steinmann var den siste gjenlevende fangen som ble deportert. Her er han avbildet med Kronprinsesse Mette Marit og ordfører Fabian Stang da de deltok under markeringen av den internasjonale Holocaustdagen.
Samuel Steinmann var den siste gjenlevende fangen som ble deportert. Her er han avbildet med Kronprinsesse Mette Marit og ordfører Fabian Stang da de deltok under markeringen av den internasjonale Holocaustdagen. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tidsvitnet Samuel Steinmann begraves tirsdag.

NORDSTRAND/OSLO (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) gjorde det lørdag klart at Samuel Steinmann vil bli gravlagt på statens bekostning.

Steinmann var den siste gjenlevende av fangene som ble deportert fra Norge til Tyskland under krigen.

Døde 1. mai

Steinmann døde fredag 1. mai, 91 år gammel.

- Som tidsvitne var Samuel Steinmann viktig for hele vår nasjon. I januar fikk jeg gleden av å møte ham på Holocaust-senteret. Det var sterkt å høre ham fortelle om sine opplevelser fra Auschwitz, sier statsministeren.

Solberg er glad for at familien til Steinmann har takket ja til at begravelsen skjer på statens bekostning.

Les også: Vektere sparkes og trues

- Steinmann delte raust av sine erfaringer og stilte opp på utallige arrangementer. Skoleelever og andre fikk viktig informasjon, som bare en som var til stede kunne gi, sier hun.

Begraves tirsdag

Samuel Steinmann begraves tirsdag 5. mai.

Les også: - Det er borgernes rett å betale med kontanter

Begravelsen markerer minnet om alle de norske jødene som ble deportert til Auschwitz og andre leire fra 1942 til 1945.

- For få år siden sa Steinmann at det viktigste er å sette pris på livet – å kunne hjelpe folk og å forsøke å vise kjærlighet til medmennesker. Det er en viktig lærdom å ta med seg – og sterke ord fra en som har opplevd hvor grusomme mennesker kan være mot hverandre, sier Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere