*Nettavisen* Nyheter.

Stella er Oslo-borger nummer 600.000

Lille Stella Vartdal er Oslo-borger nummer 600.000. Her med ordfører Fabian Stang og mamma og pappa, Miriam Nordgård og Lars Olav Vartdal. Foto: FOTO: Scanpix/Gorm Kallestad

– En milepæl for Oslo, mener ordfører Fabian Stang. I dag nådde Oslos innbyggertall 600.000.

OSLO: – Da er en ny milepæl for Oslos historie passert! Gledelige nyheter følger!, skrev en hemmelighetsfull ordfører Fabian Stang på sin Twitter-konto tirsdag formiddag.

Og i ettermiddag kom de gledelige nyhetene – Oslo har nå fått sin borger nummer 600.000. En liten jente, som ble født søndag er nummer 600.000. Den vesle jenta, som har fått navnet Stella, ble født på Rikshospitalet.

Allerede i begynnelsen av desember fortalte dittOslo at vi nærmet oss det magiske tallet med stormskritt, og i dag kan det altså bekreftes at Oslo nå har over 600.000 innbyggere. Ordfører Fabian Stang besøkte Stella og mor Miriam Nordgård og far Lars Olav Vartdal på sykhuset tirsdag.

Lille Stella Vartdal kom til verden klokken 06.08 søndag, hun var 50 cm lang og veide 3470 gram.

Ordfører Fabian Stang sørget for at lille Stella Vartdal lå godt i sengen sin på Rikshospitalet. FOTO: SCANPIX/GORM KALLESTAD

– At Oslo har fått sin innbygger nummer 600.000 er veldig hyggelig og en viktig milepæl for Oslo. Det at byen vokser ved at folk flytter hit og får barn her, er et sunnhetstegn og et kompliment til byen. Oslo er en flott by å vokse opp i. Nå er det vår alles oppgave å sørge for at alle barn og unge skal vokse opp og trives i en tolerant og inkluderende by, sier ordfører Fabian Stang.

Lille Stella og foreldrene, Miriam Nordgård og Lars Olav Vartdal, fikk en minneverdig avslutning på barseloppholdet. Stella fikk overrakt et gullsmykke med St.Hallvard inngravert og mor fikk blomster av ordføreren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.