RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stem frem årets navn

2008 har vært et begivenhetsrikt år i Nordstrands Blads nedslagsfelt. Det har vært et år der særlig miljøvernet har kommet i fokus. Naboer til EGEs anlegg på Klemetsrud, forkjempere for Østensjøvannets verdier og ikke minst motstandere av deponiet ved Malmøykalven har alle vært på banen for å tale sin sak. Det handler om ønsket om å bevare miljøet og naturen både for egen del og for kommende generasjoner.

Den store interessen for miljøsaker kom klart til uttrykk da vi ba leserne våre komme med innspill til hvem som fortjener tittelen Årets navn. Blant de mange gode forslagene gikk Knut Chr. Hallan i Folkeaksjonen mot giftdumpingen og Amund Kveim i Østensjøvannets Venner helt til finalen som to av fire kandidater.

Våre tre bydeler er ellers full av andre ildsjeler som gjør en innsats for sitt lokalmiljø. Det handler om en hær av slitere i foreninger for barn og unge, primus motorer i velforeninger og borettslag som stiller opp for et hyggelig bomiljø, eller korpset, koret eller idrettslaget. Bare for å nevne et lite utvalg av de mennesketypene som er med på å skape positive ting, og som ikke er redd for å ta i et tak også når ting er vanskelig og utfordrende. Det er bedre å tenne et lys enn å forbanne mørke, synes å være livsmottoet til de som legger igjen time etter time for lokalmiljøets beste.

102 år gamle Liv Hegsbro fra Manglerud er en representant for disse. Hun jobber som frivillig ved Manglerud eldresenter, og er en ressurs og et forbilde for yngre brukere av senteret. Hun er vår tredje kandidat. Vi kom heller ikke utenom toppidretten da vi skulle nominere Årets navn 2008. Sara Nordenstam i Lambertseter svømmeklubb overrasket hele idretts-Norge da hun tok OL-bronse i svømming under Beijing-OL. Norge har aldri tatt medalje i svømming i noe tidligere OL, og dette er en idrett der konkurransen kanskje er hardere enn i de fleste andre idretter, og mye større enn i de klassiske nordiske paradedisiplinene. Og æren for suksessen gir Sara til hele svømmemiljøet på Lambertseter.

Nå er det opp til deg hvem av disse fire som får prisen og muligheten til å dele ut 10 000 kroner til et selvvalgt formål! Bli med og stem!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere