*Nettavisen* Nyheter.

Stem på Årets navn 2010 Vestre Aker

Hvem blir Årets navn? Stig Nielsen og Kjell Fr. Jacobsen, Alf G. Astrup og Erik G. Tandberg eller Berit Venne.

Som vanlig har vi fått inn en rekke forslag om hvem som fortjener tittelen «Årets Navn» i Bydel Vestre Aker for 2010.

Bydel vestre aker: For tredje gang skal våre lesere stemme frem Årets Navn i våre bydeler. Tidligere har Bo Callander (2008) og Frank Aubert (2009) fått denne ærefulle tittelen.

Det har vært vanskelig å velge ut kandidater denne gangen, for det var mange gode å velge mellom. Det er mange som gjør en sterk innsats i sitt lokalmiljø, og det er vanskelig å vurdere den enkeltes innsats opp mot en annens.

Men nå er altså listen klar, en miks av ulike typer, som alle slår et viktig slag for dem rundt seg.

Nå er det opp til deg. Du stemmer på din favoritt på våre nettsider, akersposten.no.


Du kan bare avgi stemme én gang. For å sjekke at dette går riktig for seg, ber vi deg skrive ditt navn og telefonnummer. (Dette vil ikke bli brukt i noen annen sammenheng.)

Vinneren mottar 5.000 kroner gitt av Eie Eiendom på Røa, Skøyen og Ullern. Pengene skal gis videre til et godt formål etter vinnerens ønske.

Fristen for å stemme er søndag 30. januar 2011.

Her er kandidatene:Stig Nielsen/Kjell Fr. Jacobsen Stig Nielsen og Kjell Fr. Jacobsen er nestleder og leder av Utvalget for harmonisk fortetting (UHF). I mange år har de kjempet for å bevare gode bomiljøer i Oslos ytre bydeler. Stig Nielsen og Kjell Fr. Jacobsen har hatt betydelig innvirkning på «småhusplanen» som regulerer utbygging i småhusområdene. De har stått opp mot blokkutbyggere og fremmedgjøring og fikk rådhuspolitikerne til å korrigere Plan- og bygningsetaten. Senere ble småhusplanen revidert i tråd med UHFs anbefalinger. En ny revisjon av småhusplanen er på gang og de to fortsetter å legge ned hundrevis av timer som «vaktbikkjer» for bomiljøet.

Alf G. Astrup/Erik G. TandbergAlf G. Astrup og Erik G. Tandberg har med ukuelig vilje stått frem for å bevare Gulleråsen stasjon, etter at Ruter fant det for godt å stenge stasjonen for trafikk mot sentrum. Astrup og Tandberg gikk rett i strupen på de ansvarlige og forlangte svar. De nådde helt til topps i det politiske systemet, hvor byrådsleder Stian Berger Røsland selv grep inn i saken. Nå er det satt opp buss for bane og samtidig jobbes det med å tilpasse stasjonen til de nye T-banevognene.

Berit Venner Berit Venner (80) ble rikskjent da hun høst ble nominert til Årets Ildsjel-pris på Idrettsgallaen 8. januar på NRK.
Hun ble nominert på grunn av sin 45-årige innsats i Sørkedalen IF, der hun blant annet har vært instruktør for Dametrimmen, vært rennleder for Lauritz Bergendahls Minneløp og sittet 22 år i styret. Berit Venner har også vært aktiv på ski selv, for eksempel har hun vunnet veteranpokalen i klubben til odel og eie.

Annonsebilag