*Nettavisen* Nyheter.

Stem på «Årets navn» i Nordre Aker!

 

Hvem fortjener tittelen «Årets navn» i Nordre Aker, fra året som gikk? Nå kan du stemme på din favoritt!

OSLO: For fjerde gang skal Nordre Aker Budstikke sammen med leserne kåre Årets navn i bydelen. Mange gode navn ble nominert, og nå har juryen plukket ut fire kandidater som du kan stemme på. Nedenfor kan du lese mer om hver enkelt av dem.


Stem på din favoritt nederst i saken.

Heming Leira

årets navn nab

Han er er primus motor og initiativtaker til løpet SRM, Sognsvann rundt medsols, og i 2011 var det 10-årsjubileum for dette løpet. Dette er et uformelt og svært hyggelig løp rundt Sognsvann hver onsdag klokken 18 fra april til oktober.

«Han bør premieres fordi han får oss sprekere, han motiverer oss til å mosjonere, han arrangerer et løp hver onsdag klokken 18 fra april til oktober, og dette har han gjort siden 2001,» skriver en forslagsstiler, som fortsetter:

«Heming Leira lager et hyggelig arrangement med flotte premier, og deltakerne er i alle aldre og fasonger. Han fortjener en takk for all den tid han bruker på å få oss alle sprekere!

Kjersti Vasli

årets navn nab

Kjersti Vasli fra Kjelsås var med å starte opp Grefsen-Kjelsås Frivillighetssentral for ni år siden og er nå til og med invitert til EU for å lære Europa mer om nettopp det å drive frivillighet.

– Og alt handler om aktivitet – et vakkert ord som er viktig gjennom hele livet! Aktivitet bidrar til god livskvalitet så lenge som mulig, ifølge Kjersti.

Kjersti er nominert fordi hun er en ildsjel som står på for å drive en frivillighetssentral av sitt slag, på en best mulig måte. Fra å ha ett rom i kjelleren på Grefsen menighetssenter med en pult i et hjørne, teller nå Frivillighetssentralen 1,5 fast ansatt, inkludert Kjersti, og i tillegg «… 65 fantastiske frivillige fra 18 til 82 år, og tusenvis av herlige brukere.»

Kristin Borge og Eivind Steen

årets navn nab

Flere har foreslått «verdens beste bokhandlere i verdens beste bokhandel» – Ullevål Bokhandel – om til nærmiljøets fortvilelse ble nedlagt i 2011. Med cirka 1800 underskrifter, anleggelse av en blomstrende have i Trikkesløyfa og en kulturmarkering, prøvde nærmiljøet å redde bokhandelen. Kampen for bokhandelens eksistens er også noe vi omtalte her i Nordre Aker Budstikke.

En av forslagsstillerne skriver: «De utrolig vennlige, serviceinnstilte, kunnskapsrike, omsorgsfulle, pålitelige, sympatiske, kjære bokhandlere er nå dypt savnet, og det ville absolutt være på sin plass å markere hvilken god kraft de har vært for utrolig mange i denne bydelen, med denne prisen.»

Bildet er fra vårt arkiv, fra en av artiklene vi har skrevet om de to bokhandlerne på Ullevål.

Sval Rosenløw Eeg

sval roseløw eeg

Sval Rosenløw Eeg fra Tåsen vant over 568 håpefulle barn og ble stemt til topps i Melodi Grand Prix jr. i 2011. Hun har selv komponert vinnerlåta «Trenger deg».

– Jeg klarte ikke å tenke noen ting da jeg hørte at jeg hadde vunnet, sa Sval rett etter at seieren var et faktum.

Sval er nominert til årets navn i Nordre Aker fordi hennes vakre sang og talent som låtskriver gjorde henne til et hett navn i hele Norge etter MGPjr-seieren i september. Nordre Aker Budstikke tror og håper dette ikke var det siste vi fikk høre fra den det unge talentet fra Tåsen.

DittOslo.nos/skjeriOslo.nos brukerbetingelser: http://dittoslo.no/diverse/brukerbetingelser-1.6451098

Spre gjerne saken på Facebook og Twitter, og send link på epost til kjente og kjære, slik at flest mulig får sjansen til å stemme!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.