Gå til sidens hovedinnhold

Stem på Årets navn

Bli med og stem på årets navn

Da er det klart hvem som er finalistene i kåringen av Årets navn 2008! Nå er det du som leser Ullern Avis Akersposten som skal få avgjøre hvem som er den verdige vinneren.Alf Gervin

Alf Gervin
Alf Gervin er ivrig padler i Oslo kajakklubb og har det siste året kjempet for å få tilbake den opprinnelige ro-og padlebanen i Bestumkilen og bedring av forholdene for de myke trafikantene på sjøen. Som leder av Bestumkilens Venner, en sammenslutning av ro- og padleklubbene, har han vist et glødende engasjement i saken som er til politisk behandling i rådhuset. Det var voldsomt, men veldig hyggelig at noen tenker sånn, kommenterer Gervin nominasjonen. Det er for de unge vi jobber. Vi vil tilrettelegge forholdene for barn og unge i fremtiden. Det er fantastisk moro å se de unge tenne på roing og padling, som de så fortsetter med i voksen alder, sier Gervin.

Margrethe Geelmuyden

Margrethe Geelmuyden
Margrethe Geelmuyden huskes først og fremst for sitt engasjement i «ambassadesaken» som leder av Aksjon Vern Husebyskogen». Nå venter hun på avgjørelsen i Høyesterett, etter lange dager i både lagmannsretten og tingretten. Nå blir jeg glad. Det er veldig hyggelig å bli husket, sier Geelmuyden om nominasjonen. Hun har frontet en rekke miljøsaker i Oslo og sitter som leder av «Nettverk for vern av grønne lunger», samt som nestleder i «Oslo og Omland friluftsråd.» Til våren skal hun sette i gang en aksjon for å tømme Mærradalen for Kanadagullris, som er en aggressiv plante som fortrenger den naturlige vegetasjonen i Mærradalen. For tiden skriver hun en bok om snegler.

Øivind Rødevand

Øivind Rødevand
Leder og redaktør i Ullern Historielag, Øivind Rødevand, er kjent som en mann med gode lokalkunnskaper og en glødende interesse for bydelens historie. Sent i 2008 kom historielagets siste bok i serien «Fra bygd til by», som heter «Minner fra Røa og Ullern». Forslaget om å nominere Rødevand til Årets Navn, som kom fra en av historielagets medlemmer får derfor vår fulle støtte. Det var da litt av en hyggelig overraskelse. Da ønsker jeg i så fall å si tusen takk! Bladet vårt «Langt vest i Aker» vet vi leses av mange som bor i dette strøket, og det er vi godt fornøyde med, sier Rødevand.

Sonja Høydahl Ohme

Sonja Høydahl Ohme
Sonja Høydahl Ohme har jobbet i Vækerøåsen barnepark i 39 år. Barneparkene er truet av nedleggelse på grunn av mindre behov, noe Sonja også har fått merke. Sist høst skrev vi i Ullern Avis Akersposten at hun gjerne ville ha flere barn i parken. Men det er ikke derfor hun blir nominert til Årets Navn 2008. En av våre lesere skriver: Tante Sonja er der med sine (våre) små, og ville tro bydelen avslutter det hele når hun ikke jobber lenger, så: Tante Sonja for Årets navn! (...) Hun er nok helt klart av den gamle, gode sorten, de lages ikke slik lenger. Sonja blir litt paff når vi forteller at hun er nominert. Åh. Utrolig, utbryter hun. Jeg har jo nå nesten oldebarna til de første som gikk her! Det er fantastisk å få holde på, og jeg gir meg ikke ennå! sier hun.
Fornavn:

Etternavn:

Adresse:

Telefonnr:Alle feltene er obligatoriske.
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot