Stem på årets russebuss!

Du kan være med å bestemme.

Du kan være med å bestemme.

Hvilken av årets russebusser er den feteste? Det kan DU være med å bestemme! Gi din stemme her.

OSLO: I år som i fjor kårer Lokalavisene Oslo byens kuleste busser. Fra forrige uke har det strømmet inn med bilder. Her er en oversikt over alle de nominerte. Vi kårer seks delvinnere og en hovedvinner i hele byen!Dersom din buss mangler i denne listen, må du sende inn bilder og konseptbeskrivelse til redaksjonen@noblad.no slik at den kommer med i kåringen.Bigtime

Bigtime
Bussen som før het Elg På Felg har blitt om til bussen BIGTIME'09 og er en orginal mortensrudbuss. Konseptet går ut på at bussen vår er en rullende tidsmaskin, og med det som grunnlag har vi fått tagget forskjellige tider inn i bussen og utenpå. I tilegg til det har vi masse lyseffekter inni bussen for å gi det ekstra preget for konseptet.

SE FLERE BILDER: Bigtime

Blame it on the booze

Blame it on the booze
Som alltid så sparer man kremen av kaka til slutt, og russekonsepter er intet unntak! Bussmedlemmene har holdt på hemmeligheten lenge, men nå har de endelig tid til å slippe herligheten ut!
Som et ekstra kick slipper de busslåt, introfilm og konsept samtidig så ta en titt her for å grave deg litt inn i deres hemmeligheter og hva deres russetid vil bringe!

Cartoon Heroes

Cartoon Heroes
Alle tegneserier, tegnefilmer og animasjonsfilmer har én karakter som skiller seg ut fra resten. Én helt. Vi har samlet disse, de feteste av de fete fra 1990-tallet og frem til i dag, som sammen danner en heidundrandes gjeng på 7. Så, tenk tilbake på dine barndomshelter og gjør deg klar for tidenes feiring med tidenes gjeng!


Disturbia

Disturbia
Konseptet går ut på hva som skjuler seg bak fasaden og er et annet navn på det beryktede Hollywood. Ting er ikke alltid like glamorøst og fancy som man skulle tro. Bak hvert et fint smil gjemmer det seg en eller annen form for crazy hemmelighet. Og noen ganger lekker de ut...
Bli med, og la din glamorøse verden slukes av DISTURBIA. De 22 jentene er hovedsakelig fra Lambertseter, med innslag fra Elvebakken, Manglerud, Treider, Bjørnholt, OHG, Wang og Ullern.

Fortuna

Fortuna
Fortuna er navnet på lottohjulet som brukes i Norsk Tipping i dag. Vårt konsept er lotto og norsk tipping.
Tipperne fra Lambertseter, Handelsgym, Elvebakken, Nordstrand og Foss er å finne i Verdal lørdag kveld kl 19.45 gjennom hele russetiden, men de prøver også lykken på Tryvann og Lillehammer!

Infanteriet

Infanteriet
Soldatene tar steget ut av tanksen, lader geværene og fyrer av startskuddet for tidenes armybuss... Infanteriet'09 er herved ut av skapet!...eller skogen eller stridsvognen eller krigsskipet eller skyttergraven eller hvor pokker infanteristene har gjemt seg de siste 12 årene!
Med (vann)gevær på skuldrene og krigsmaling i ansiktet, masjerer infanteriet til fots (..og til dels i busstanks eller stridsbuss?!?) og TRÅKKER på alle sine fiender i russetiden! Se opp for bomber og granater i mai...

Ink

Ink
INK 09 er en nordstrandsbuss med 29 jenter fra området, som går på skolene Nordstrand, Nissen, Elvebakken, Handelsgym, Heltberg og Fagerborg. Konseptet er inspirert av den populære tv-serien Miami Ink der vi treffer noen av verdens beste tatoveringsartister i deres studio i Miami. Tatoveringskunsten står sentralt i konseptet og bussen kan minne om et tatoveringsstudio. Med et originalt TATTOO-skilt bak baren, nagler på setene, tattoverte vegger og tatoveringspenner bak glassmontér, våkner du kanskje opp med tættis i trynet?

SE FLERE BILDER: Ink


Kamikaze

Kamikaze
Vi er 22 gutter, "hyppe på pot og mus", som nå skal kjøre KAMIKAZE inn i russetiden, og skal bidra med vårt for å sørge for at det blir den beste NOENSINNE! Vi er bussen med det villeste inneanlegget og innelyset.

Kings and Shadows

Kings and Shadows
Kings and Shadows tar utgangspunkt rundt myter om hemmelige brorskap og består av 28 Nordstrandsgutter. Vi har hentet inspirasjon fra det myteomspunnede brorskapet Skull and Bones, et slags fraternity fra Yale Univeristy. Brorskapet sies å ha eksistert siden 1832, og har avlet flere presidenter i USA, blant annet Bush Sr. og Jr. Videre har vi hentet inspirasjon fra en CSI-episode. Den omhandler en gruppe ressurssterke ungdommer som er en del av det eldgamle brorskapet, Kings and Shadows. I hverdagen fremstår de som vanlige studenter, men når de samles om i brorskapet, fremheves mystikken og ritualene. Vi vil fremheve kontrasten mellom et vanlig studentliv og karakterene vi blir i brorskapet. Vi har vært en del av det hemmelige samfunnet siden 1990, men i mai kommer vi frem fra mørket og mystikken vil tre frem.Olympen

Olympen
Gutta fra Nordstrand, Lambertseter og Bjørnholt vgs er nå klare for å bestige det ikke alt for edrulige fjellet som kalles OLYMPEN. Nå er det guddommelig festing over skyene i russedressen som gjelder. Sneiks på toppen! "Olympen - Vi tar deg til himmels". Interiør og design er preget av gresk mytologi, og det er 26 gutter (greske guder) på bussen.

SE FLERE BILDER: Olympen

Press Play

Press Play
Press Play fortsetter og gjøre det enkelt med russetidens kanskje mest sentrale del i fokus. De representerer musikken og tar dere med inn i en verden fylt av alt du forbinder med musikk og syke moves. Det handler om musikk av alle rytmer og tekster, det handler om de greiene vi hører på.
Så finn frem alle gamle cder, gjør klar ghettoblasteren og kjenn at det napper i dansefoten. Gjør som dem og trykk på PLAY- knappen du også!

Smurfs

Smurfs
Vi er Smurfs '09 og består av 24 gutter fra Osloområdet, med en hovedvekt fra Nordstrand. Vi har en nydelig buss som har blitt malt på utsiden av den tyske grafittikunstneren CanTwo. Dekknavnet vårt var x-games, men nå er lekene over, russetiden har begynt. Gutta har bygd innsiden selv, men det viktigste er ikke hvor pent det er inne, men hvor gøy du kan ha det, og der er det ingen problemer! Bussangen vår er lagd av Kesera og musikkvideoen vi lagde sammen med dem har nå blitt sett av over 60.000 på youtube. Det mest typiske for smurfene, er at de taler et språk der et meget stort antall ord er blitt erstattet med ordet smurf. Dette er det såkalte smurfespråket. Kom og smurf med oss i russetiden!

The Game

The Game
The Game er basert på boken The Game av Neil Strauss. Det er ingen satsningsbuss men har lagt stor vekt på det innvendige.

Turister i Norge

Turister i Norge
Turister i Norge 09 er den mest flerkulturelle russebussen i år, med 17 land fordelt på 19 karer. Bussen er et SOS-rasisme lokallag som representerer Holmlia, Skullerud og Lambertseter, med kanskje et av de laveste budsjettene fra Nordstrandsområdet. Turister i Norge som konsept er veldig uhøytidelig, mye spøk, fordommer og ironi som ligger bak det. For alle gutta er jo født i Norge, men spøker med det at det finnes folk som "vil ha oss hjem". Bussen er pusset opp en typisk norsk hytte foran, med horn på veggen og lusemønster på tapetet.
Bak er loungen, med bar og sofa, og en antirasistisk installasjon som bl.a. hedrer Benjamin.

USSR

USSR
Selv om bombene fortsatt hagler over oss trer vi opp og ut av Marcello's kjeller for å slutte oss til den røde armé, skriver gutta på USSR. De er fra Nissen, Elvebakken, Pers, Foss, Nordstrand og Holmlia.

Whitechapel

Whitechapel
Jentene på Døgnvillbussen har gått fra DØGNVILL'09 til WHITECHAPEL
Medlemmene er festklare russejenter fra Nordstrand, Katta, Manglerud, Handels og andre skoler rundt om i OSLO.
De mener selv at de er jentene som kan å feste!

Fornavn:

Etternavn:

Adresse:

Telefonnr:Alle feltene er obligatoriske.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.