*Nettavisen* Nyheter.

Stemmene fra dypet

Kan korsang være undergrunnsmusikk? På Ellingsrud er svaret ja.

Ellingsrud: Tenk deg at du går inn på t-banestasjonen på Ellingsrudåsen. Du trykker på knappen ved heisen, og dørene åpner seg. Når de lukker seg igjen bak deg, hører du en ubestemmelig lyd fra dypet. Lange, jevne toner. Lyse og mørke på en gang.
Mens heisen beveger seg nedover, blir lyden sterkere og tydeligere. Det er mange stemmer som slynger sine toner opp fra undergrunnen det kunne nesten være de dødes klagesang fra mørket der nede.
Når heisen omsider stopper, mange meter under jordoverflaten, er lyden voldsom. Hva venter på andre siden av heisdøren?

Morsom klang

Dette må være en av de plassene i nærmiljøet med morsomst klang. Det er gøy å bråke litt når man først har sånne rom, sier Kjetil Aamann. Han er dirigent i Korelli, et lokalt sangkor som har funnet det for godt å holde konsert på Ellingsrudåsen t-banestasjon. Rett nedenfor heisdørene står sangerne i en halvsirkel og synger av full hals.
En del av medlemmene tar t-banen til Ellingsrudåsen jevnlig. Da går de kanskje og synger litt. Når man oppdager klangen i rommet her, tenker man kanskje "Oi!" og blir litt overrasket, forklarer Aamann.
Mange t-banepassasjerer ble i alle fall overrasket da de kom ut av heisen og møtte på koret denne ettermiddagen. Det var også mange forbausede ansikter blant passasjerene som kom av t-banetogene fra sentrum. Litt nølende nærmet de seg koret og visste ikke helt om de skulle stoppe opp eller gå videre.

Utradisjonelt

Folk har litt dårlig tid, det er jo mange som skal hjem og spise. Derfor er det lett å bli litt ukonsentrert, sier styreleder Trym Johannessen i Korelli. Han er ikke sikker på om koret vil gjenta sin opptreden på t-banestasjonen, men understreker at Korelli alltid sikter mot å gjøre uvanlige ting.
Vi skal tenke oss om og se om vi finner flere muligheter. Dessuten er det jo mange stasjoner å ta av vestover, smiler Johannessen.
På vei ut den lange tunnelen opp mot Munkebekken blir korsangen stadig svakere. Snart er det bare den svake lyden av stemmer igjen men selv utenfor dørene i enden av tunnelen kan det høres ubestemmelige toner fra dypet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag