RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er ikke første gang Inger Teigen stiller ut i Fjøset på Årvoll gård. Denne gange med bilder som skildrer stemninger. Ikke minst det sommerlige og lette.
Det er ikke første gang Inger Teigen stiller ut i Fjøset på Årvoll gård. Denne gange med bilder som skildrer stemninger. Ikke minst det sommerlige og lette.

Stemningsbilder

Inger Teigen er velkjent for alle som kommer til Årvoll Gård. Denne gang er hun på plass med maleriutstillingen "Stemninger".

ÅRVOLL: I fjor vår hadde hun en utstilling med kjente figurer og former som mange forbandt med bestemors hekla grytekluter. Den engasjerte kunstneren sa da:

– For meg er det fascinerende å finne vakre former og mønster i det jeg ellers tar som en selvfølge. Det blir enda mer fascinerende å tenke på at vi antakelig ubevisst blir påvirket av dette, som vi omgis av til daglig.

Nye bilder

Denne gangen er hun tilbake på kjente tomter med nye bilder og nye sanseopplevelser.

– Visst er det skummelt med en separatutstilling. Jeg føler jo at jeg har lagt hele sjelen ut på lerretene. Men det er ikke nødvendigvis at betrakterne ser det samme som meg, sier en spent Inger Teigen like før åpningen.

Stemninger

Utstillingen har hun kalt"Stemninger". Og er på en naturlig måte er den delt inn i tre: En avdeling med små bilder i sterke farger. En avdeling med store himmelstrebende skybilder, og så det som kanskje vil få størst oppmerksomhet; Sinnsstemninger, sommerlige med katter som gjennomgående symbol.

– Jeg prøver å gjengi sommeren. Stemninger som gjør livet rikt. Og katten glir som en naturlig del av livet inn i bildene, sier Inger teigen.

Hun synes det har vært spennende å gjøre noe nytt, utforske andre sider av det å male.

– Skal jeg beskrive bildene kort må det være lys og luft. Jeg maler tynne lag. Lar fargene flyte over i hverandre for så å stramme opp, sier kunstneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere