Stemningsfull avskjed

AVSLUTNINGSKONSERT: Anne Grete Hagen valgte selv å ha avskjedskonsert i Vålerengen kirke.

AVSLUTNINGSKONSERT: Anne Grete Hagen valgte selv å ha avskjedskonsert i Vålerengen kirke. Foto: FOTO: GUNN BENJAMINSEN

En kjær sokneprest har nådd pensjonistalderen.

VÅLERENGA: Etter tjue år som prest i menighetene i Gamlebyen og Vålerengen hadde Anne Grete Hagen etter eget ønske avskjedsgudstjeneste i Gamlebyen kirke og avskjedskonsert i Vålerengen kirke søndag.

– Etter konserten vil det bli servert wine and snacks, så nå kan de som kjører, angre, sa den avtroppende presten til de fremmøtte i Vålerengen kirke søndag kveld.

Avskjedskonserten besto av orgelmusikk og vakker sang av damekoret Vålerenga vocalis, med dirigent Magne H. Draagen i spissen.

Vil bli savnet

Det var ikke bare medlemmer i Vålerengen og Gamlebyen menigheter som hadde møtt opp for å ta avskjed med soknepresten søndag kveld. Toril Østeby, bosatt på Rodeløkka, har kjent Hagen i mange år. Både som sjelesørger og som venn.

– Det finnes mange menighetsprester, men få kvinnelige sjelesørgere. Anne Grete kommer nok til å bli et savn for mange, sier Østeby.

Over kirkekaffen beskriver hun en sokneprest med mange jern i ilden, med en unik evne til å inkludere alle.

Travelt på Randaberg

Etter konserten var det åpen mikrofon for dem som ville si noen velvalgte ord i forbindelse med Hagens avskjed.

– Du har jo invitert alle på besøk til Randaberg, så det kan bli en travel hverdag som pensjonist, sier diakon I Vålerenga kirke Margareth Shaw Wilhelmsson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.