RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stemningsfull Harry Potter


Harry Potter og vennene hans. Foto: Warner Bro. Entertainment Inc/Jaap Buitendijk
Harry Potter og vennene hans. Foto: Warner Bro. Entertainment Inc/Jaap Buitendijk
Fredag var det endelig duket for mer magi med vennegjengen på Galtvort.VIKA: Lokalavisen var selvfølgelig på plass da Harry Potter og Halvblodsprinsen hadde première på Vika kino fradag kveld.

Høye forventninger

Forventningene har vært høye til den sjette filmen om Trollmannen Harry Potter og hans trofaste venner. Denne filmen kommer mer en to år etter den forrige filmen, Harry Potter og Ildbegeret.

Kveldens film hadde verdenspremière 15. juli i London, to dager før filmen kom til Norge.

Mørk og dyster

Den sjette filmen har blitt karakterisert som både mørk og dyster og har mottatt blandet kritikk. Lokalavisens utsendte skulle få 154 minutter gjøre opp sin egen meningen.

Hormonene herjer

Harry, Ronny og Hermine er tilbake på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom etter sommerferien. Men Galtvort er ikke lenger et trygt sted fra den onde verden utenfor. Hekser og trollmenn i magiverdenen lever i frykt etter Fyrst Voldemorts tilbakekomst. Dødsetere herjer både i magiverdenen men også i gompeverdenen.

Vi blir kjent med nye lærer ved Galtvort. Harry blir bedt av Humlesnurr om å binde et tett bånd med den nye eleksirlæreren Hortasion Snilehorn, Tom Vensters (kjent som Voldemort) tidligere lærer.

Men det er ikke bare farer som herjer på Galtvort. Hormonene herjer også vilt. Med mye kjærlighet og lengsler gjør dette til den mest kjærlighetsfylte filmen blant de seks. Men kjærligheten er ikke alltid like søt, og flere av karakterene opplever sterk kjærlighetssorg. Slutten ender med noe som endrer livet på Galtvort for alltid.

Lokalavisens utsendte opplevde en trist og mørk film. Men allikevel proppfull av tro, håp og kjærlighet. Og positivt overrasket i forhold til all den negative kritikken på forhånd. Terningkast 5.

Populær serie

Harry Potter er blitt sett av hele 160 000 nordmenn den første helgen, noe som er årsbeste. Harry Potter har blitt oversatt til hele 67 språk og det har blitt solgt over 400 millioner kopier av bøkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere