RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stemningsfull turnéåpning.


Asle Beck og Unni Wilhelmsen i godt samspill på intimkonsert på Josefine.
Asle Beck og Unni Wilhelmsen i godt samspill på intimkonsert på Josefine.
Viseveteran møtte fersking på Josefines vertshus idet Unni Wilhelmsen gikk på scenen med Asle Beck onsdag kveld. Stemningen nådde nye høyder på vertshuset idet visesangerne stemte gitarene og satte i gang.

HOMANSBYEN: - Vi er på turné! Det vil si.. Vi begynte nå, åpnet Unni Wilhelmsen scenevant og introduserte sin ferske kompanjong Asle Beck.

De skal sammen reise på turné rundt i Norge med sine visesanger og åpnet til et fullsatt Josefines.

Josefines vertshus og Rikskonsertene samarbeider i en omfattende turné hvor de sender to artister, en veteran og en fersking, ut i et samarbeid.

I år ble det altså Unni Wilhelmsen og Asle Beck - i konseptet “Viseveteran møter fersking”.

Fingerbøll.

Kvelden begynte på piano da sangen med det uvanlige navnet “Fingerbøll” ble introdusert. Den flyttet seg raskt opp på scenen hvor gitarene lå, og sanger inspirert av menn, Lofoten, og hvitvinsfylla kom som perler på en snor.

Publikum kunne for eksempel høre om livsperioder hvor “det hadde vært greit å være uten kjæreste” og episoder hvor kyss blir utvekslet - men hvem kysset hvem?

Etter som publikums vann-, vin- og ølglass minket, økte stemningen tilsvarende og alt lå til rette for at turnéåpningen skulle bli en suksess - slik den ifølge artistene ble.

- Dritbra!

Ei som var ekstra spent på konserten var Camilla Helsøe, som har vært på mer enn en Unni Wilhelmsen-konsert tidligere.

- Ja, jeg er veldig fan av Unni Wilhelmsen. Men jeg er nesten mer spent på Asle Beck i dag, ettersom jeg aldri har hørt han før, kunne hun fortelle før konserten.
Allerede i pausen kom applausen.

- På grunn av a-endingene i ordene hans minnet han meg litt om Finn Kalvik - uten helt å minne meg om han personlig, ler hun.

- Men det var drit bra da! De har et så godt samspill og han var utrolig flink til å kore faktisk!

Turneen kunne altså ikke bli åpnet på en bedre måte enn hos det stemningsfylte vertshuset, som er en skjult liten hule i storbyen. At vertshuset var overfylt av musikkglade mennesker gjorde denne intimkonserten enda mer intim - og en hyggelig opplevelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere