RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Abdullah Alsabeehg er nestleder i AUF i Oslo og sitter i bydelsutvalget for Ap. Han lover å presse sine egne partifeller i denne saken.
Abdullah Alsabeehg er nestleder i AUF i Oslo og sitter i bydelsutvalget for Ap. Han lover å presse sine egne partifeller i denne saken.

Stemte med hjertet

Et enstemmig bydelsutvalg i Søndre Nordstrand krever at søskenparet Abbas og Fozia Butt får permanent opphold i landet.

HOLMLIA: Det var en helt spesiell stemning i BU-salen da denne saken ble behandlet på forrige møte. Den ene representanten etter den andre gikk på talerstolen. Uansett partitilhørighet så var politikerne like fortvilet over den skjebnen som har rammet søskenparet i deres eget nabolag. Og like opptatt av at det nå må finnes en løsning.

Mange som entret talerstolen påpekte at Den europeiske Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har besluttet å behandle søskenparets sak. Det tolkes som en viktig seier.

Sterk sak

Nadeem Iqbal Butt (Ap), bydelsutvalgets leder, påpekte at domstolen mottar hundretusener av henvendelser. Han mener derfor det er en indikator på at søsknenes sak mot den norske stat står sterkt når de sier ja til behandling.

– Dette er en svært spesiell sak selv i europeisk sammenheng. Her kan man ikke ta alminnelige innvandringspolitiske hensyn, her er det snakk om barns rettigheter, og de er mye sterkere enn de hensyn regjeringen har vist til så langt, mente Butt.

Sammen med alle de andre bydelspolitikerne stemte han for å få saken opp på nytt. De tar ikke stilling til om dommen som foreligger fra lagmannsretten er riktig i forhold til norsk lov.

Butt selv mener det finnes andre lovparagrafer som burde vært anvendt. Og som ville gitt et helt annet resultat. Nå sitter søskenparet i asyl i Holmlia kirke i frykt for å bli utvist. Etter å ha bodd i landet i 17 år og fått all sin skolegang i Søndre Nordstrand, bydelen der de har bodd i hele sine liv.

Fullstendig tragisk

Hanne Hodnebrug (KrF) takket SVs Liv Jorun Eriksen for alt det engasjementet hun har lagt for dagen i denne saken.

– Det er utrolig at to ungdommer som har vokst opp, bodd her og levd her, skal kastes ut på grunn av en feil deres mor har gjort. Jeg er stolt over det vi gjør som bydelspolitikere her i dag. At vi får et enstemmig vedtak er et kjempeviktig signal, sa Hodnebrug.

Hun håper justisministeren ser på saken med nye øyne.

– Han har instruksjonsmyndighet overfor Utlendingsnemda, informerte hun.

Vil presse sine egne

Abdullah Alsabeehg (Ap) fortalte at han har vært i kontakt med flere politikere i Ap på regjeringsnivå om søskenparet. Hittil har svaret vært at de ikke engasjerer seg i enkeltsaker. Nå håper han regjeringen lar seg presse til å tenke på nytt.

Trond Hjelmerud (FrP) kritiserte regjeringen for å være opptatt av menneskerettigheter i andre land, mens de åpenbart ikke gjelder her på Holmlia.

– La oss få dem ut av kirkeasyl, og la dem leve i fred på Holmlia, tordnet han.

Silje Hermansen (SV) har bodd bare et steinkast fra Abbas og Fozias bolig. Hun kjenner navnene fra glade rop i gaten.

– Jeg er opprørt som politiker og nabo, sa hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere