*Nettavisen* Nyheter.

Stenbråten fylles opp

Martina, Une (7 måneder) og Lars Sømo Olaussen får nøkkelen overrakt av Ragnar Englund i OBOS Nye Hjem og prosjektleder Freddy Gustavsen i AF Bygg Oslo.

I forrige uke flyttet ekteparet Martina og Lars Sømo Olaussen og deres 7 måneder gamle datter Une inn i ny leilighet i Stenbråten borettslag. OBOS melder om oppsving i salget, og optimisme.

STENBRÅTEN:– Vi er svært fornøyd. Bygget er levert til avtalt tid og avtalt pris og med en kvalitet vi er svært fornøyd med, sier Haakon Grønnæss, prosjektleder i OBOS til Nordstrands Blad.

Nå er samtlige 76 boliger i dette borettslaget ferdig bygd. De to første blokkene sto ferdig i januar, de to siste står ferdig nå, og arbeidene med utearealene er i full gang. 7. juni skal alt av gress og planter og sykkelplasser og asfalt stå fiks ferdig.

Fiks ferdig

OBOS er storfornøyd med prosjektet. Særlig de største leilighetene har truffet godt i markedet. Det er ikke lett å finne leiligheter på fem rom til en så gunstig pris andre steder i byen.

Familien Olaussen kan skrive under på dette. Da Martina og Lars fikk datteren Une, ble 2-romsleiligheten på Sagene altfor trang. Dessuten ønsket de seg vekk fra trafikkerte sentrum. Stenbråten ble derfor et kjekt alternativ.

– Det er ikke mange leiligheter som er så store på Sagene. Her får vi fire rom med god planløsning. Det er bra at de bygger for barnefamilier. Fint at det er nær marka. Så har vi fått barnehageplass i Solbakken, sier Martina fornøyd.

Den nybakte mammaen kommer opprinnelige fra Østerrike, mens Lars er fra Kristiansand. Nå gleder de seg til å flytte ut av sentrum. Stenbråten på Søndre Nordstrand visste de knapt eksisterte.

– Vi har ingen tilknytning her og kjenner ingen. Men faktisk flytter et vennepar og en venn inn i nabolaget her, forteller Lars.

Prosjektleder Grønnæs mener stedet er attraktivt for nettopp barnefamilier.

– Borettslaget ligger i et grønt område, her er det mange barnefamilier som kan tenke seg å bo, sier Grønnæs. Han forteller at mange av dem som kommer på visning er fulle av lovord. Selv er han kanskje aller mest fornøyd med feilstatistikken fra forrige levering av leiligheter. Antall feil var lik null.

– Stenbråten er det prosjektet vi har under bygging og salg som har solgt best i Oslo, forteller Åge Pettersen, informasjonsjef i OBOS.

– Utbudet av toroms leiligheter i Oslo er stort. Mens det er behov for større familieleiligheter. I forrige uke ble det solgt seks leiligheter her. Nå er 35 av totalt 76 leiligheter solgt, forteller han, og legger til at nedgangskonjunkturen også setter sitt preg.

– Salget går fortsatt tregere enn før finanskrisen. Men i forhold til i fjor er dette veldig bra. Vi ser at folk er tilbake på visning, og optimismen er tilbake. Fortsatt har OBOS som kortsiktig strategi å selge det vi har ferdig og under bygging, før vi setter i gang nye prosjekter. Men vi planlegger for fullt i forhold til neste år, sier Pettersen.

Selger over alt

OBOS har Solgt 64 nye leligheter i Oslo i år. Om salget fortsetter i denne farten, er alt solgt innen tidlig høst, sier Pettersen.

Han registrerer salg på Stenbråten, i Kværnerbyen, Ensjø, Gamlebyen, Økern og på Tveita.

- Det vi ser er at det går best der vi er nærmest ferdigstillelse eller ferdig som her, sier Åge Pettersen.

Nå har planleggerne hodene sine langt inne i neste trinn av Kværnerbyen, dessuten er det plan er om flere boliger på Ensjø, Sandaker, ute på Slemmestad, og det jobbes med et nytt prosjekt på Voksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.