*Nettavisen* Nyheter.

Stenersen vil inn i bystyret

Dag Harlem Stenersen er klar for innsats i bystyret. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Arbeiderpartiet er det største partiet i bystyret, men forhåndskumulerer ikke en eneste kandidat fra Oslo vest.

BESTUM: – Nå er det slik at Oslo vest er sterkt underrepresentert både i dagens bystyre og blant forhåndskumulerte kandidater, uansett parti. Jeg synes også det er synd at Arbeiderpartiet ikke har en kandidat fra verken Ullern eller Vestre Aker på sin liste, sier Dag Harlem Stenersen, som er gruppeleder for Ap i bydelsutvalget i Bydel Ullern.

Del på Facebook

Håper på personstemmer

En gjennomgang av Aps bystyreliste viser at det ikke er forhåndskumulert en eneste kandidat fra bydelene Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker eller Frogner. Nesten en tredel av Oslos befolkning bor i disse bydelene i vest.

– Vi er to kandidater fra Bydel Ullern som står høyt på listen etter de forhåndskumulerte. Katinka Greve Leiner står på 13. plass og jeg på 14. plass. Det har egentlig liten betydning, da antall personstemmer på kandidatene bestemmer hvem som blir valgt inn. Hver personstemme teller og jeg håper at både Katinka og jeg vil få nok stemmer til å komme inn, sier en smilende Stenersen.

Advokaten

I første omgang skulle man tro at den pent kledde, 34 år gamle skatteadvokaten fra Bestum skulle være Høyremann.

– Jeg er vokst opp i et politisk miljø, med min mor som aktiv Høyrepolitiker og en stefar som rådmann. Jeg valgte Arbeiderpartiet fordi jeg tror på den sosialdemokratiske modellen, sier Stenersen, som tidligere har vært aktiv i alt fra Amnesty, ulike studentorganisasjoner til han i dag sitter i styret for «Yngre advokater» i Advokatforeningen.

Aktiv i opposisjon

Han mener han har gått en god skole som opposisjonsleder i bydelsutvalget.

– Vi er det nest største partiet i Ullern, etter Høyre. Vi har vært aktive i opposisjon og bidratt til gode løsninger i flere saker. Vi har samarbeidet godt med de andre partiene for å komme frem til konstruktive løsninger. Grunnen til at jeg vil fortsette med politikk er at jeg føler meg privilegert og for å si det litt enkelt, jeg har lyst til å gjøre noe for andre som ikke er så privilegert, sier Stenersen.

Hjerte for byen

Advokaten hadde også noen måneder ute av bydelsutvalget.

– Jeg hadde en spennende tid som juridisk rådgiver for de norske styrkene i Tsjad. Nå er jeg skatteadvokat i Norske Skog. Med min bakgrunn kunne jeg godt tenke meg å sitte i finanskomiteen, men den er populær blant mange bystyrerepresentanter. Jeg synes også det er veldig spennende med byutviklingskomiteen eller helse- og sosialkomiteen, som jeg sitter i i bydelen. Uansett, det viktigste er å ha et hjerte og stort engasjement for hele byen, samtidig som man kan bidra med kompetanse når det gjelder lokale saker, sier Stenersen.

LES OGSÅ: Høyre overser også Oslo vest

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.