RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steng skytebanen nå!

Skytebanesaken har vært valgstoff i mange år. Steng skytebanen nå, sier Venstres Ola Elvestuen. Hvilke partier vil gi oss garantier, sier Vidar Magnussen, leder av skytebaneaksjonen.

Prinsdal: For fire år siden var Venstre medforslagsstiller da et privat forslag om å legge ned Prinsdal skytebane ble levert til bystyret. Men, selv om det er flertall i bystyret for å legge ned skytebanen, har lite eller ingenting skjedd. Og mens SV og Ap sitter med saken i miljø- og samferdselskomiteen, fortsetter skuddsalvene, sier Elvestuen

Første gang Oslo bystyret vedtok å legge ned banen var allerede i 1984. Etter dette har bystyret fattet to vedtak om nedleggelse i inneværende periode.

Den 1. februar 2006 behandlet bystyret to forslag om nedleggelse av skytebanen på Prinsdal. Forslaget fra Venstre, SV og KrF om nedleggelse av skytebanen innen den 1. august 2007 ble forkastet av bystyret, mens forslaget fra Arbeiderpartiet om nedleggelse innen den 31. desember 2007 ble vedtatt. Bystyreflertallet har også gitt byrådet en konkret bestilling om å finne lokaliseringsalternativer.

- Samferdsels- og miljøkomiteen har nå brukt over ett år på å behandle skytebanens fremtid uten å komme en centimeter videre, sier Elvestuen. Byrådssaken ble levert til komiteen i begynnelsen av juni i fjor, og siden den gang har ingenting skjedd. Venstre er nå alvorlig bekymret for at hele tidsplanen sprekker som følge av sommel både i byrådet og i samferdsels- og miljøkomiteen.

Venstres gruppeleder utfordrer nå lederen i arbeidsgruppen, SVs Andreas Behring, og ber om at det blir fremdrift i saken og at den snarest kommer til bystyret for endelig behandling. Hvis ikke noe snart skjer sprekker tidsplanen totalt, avslutter Ola Elvestuen.

Og leder av skytebaneaksjonen er minst like klar. Han har to klar spørsmål til partiene og politikerne:

1) Garanterer du at Prinsdal skytebane avvikles 31.12.07 som forutsatt i bystyrets vedtak?

2) Garanterer du at skytingen opphører fra samme dato?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere