RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger ikke Kapellveien


Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen har god utsikt fra Rådhuset. Stengning av Kapellveien ser han imidlertid ingen grunn til. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen har god utsikt fra Rådhuset. Stengning av Kapellveien ser han imidlertid ingen grunn til. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Grefsen blir et flott skoleanlegg, sier Bård Folke Fredriksen, men byutviklingsbyråden vraker FAUs krav om å stenge Kapellveien.

GREFSEN: Kapellveien som deler skoleområdet på Grefsen barneskole er fortsatt det store stridstemaet, etter at byrådet i forrige uke la frem forslag til reguleringsplan for "nye" Grefsen skole, som skal stå ferdig i 2014/15.

Her forelå det to alternativer. Enten å opprettholde gjennomkjøring i Kapellveien forbi skolen, eller å stenge strekningen, sier byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H). Byrådet har falt ned på det første alternativet.

Rett og slett fordi vi tror det er det mest trafikksikre av alternativene. Stenges Kapellveien vil trafikken forflytte seg over til boliggater med lavere standard enn Kapellveien, noe som igjen ville redusert sikkerheten på det som er skolevei for mange av elevene. Blant annet vil forholdene i den bratte Kirkegårdsbakken forverres, sier Folke Fredriksen.

Byrådet følger Samferdselsetaten og Plan- og bygningsetatens anbefalinger, og ønsker å innsnevre Kapellveien til ett kjørefelt over en 20 meter lang strekning, der fotgjengerovergangen fra skolegården til idrettsplassen ligger.

Uteområder

Byrådet ønsker å innlemme skolehagen og den nedlagte barneparken (på nedsiden av Kapellveien) i skolens uteområde. Idrettsplassen derimot, ønsker de skal være regulert som i dag.

Idrettsplassen har i alle år blitt brukt av elevene i skoletiden, og det vil fortsette uten at den er innlemmet i reguleringsplanen, sier Folke Fredriksen.

Grefsen skole får om lag 800 elever, en dobling av dagens elevtall. Tas de "nye" uteområdene, skolegårdene på oversiden av Kapellveien og idrettsplassen med, vil elevene, ifølge Plan- og bygningsetaten, få 26 kvadratmeter uteareal hver.

Idrettshall ikke med

De eldste bygningene fra 1905 og hovedbygget fra 1920, foreslås vernet og rehabilitert. Resterende bygg rives for oppføring av helt nye bygninger på nordsiden av tomten, mot kirkegården. Dette er årsaken til at en foreslått forlengelse av Glads vei er uaktuell.

Forslaget om en liten idrettshall på banen på sørsiden av Kapellveien er ikke med i byrådets reguleringsplan. Derfor er det tegnet inn to nye gymsaler i skoleanlegget. Disse vil imidlertid bli trukket ut av prosjektet dersom det viser seg mulig med en hall på idrettsplassen. 700 kvm tiltenkt gymsal vil da bli konvertert til uteområde. Konklusjonen vil være klar om et års tid.

Det å få en hall her vil være kjempepositivt for elevene, for idrettslagene og nærmiljøet. En liten idrettshall vil ha et større brukspotensial enn det to vanlige gymsaler kan få, sier byråden.

FAU: Uakseptabelt

FAU-leder Erik Skei sier at han ikke er overrasket over at byrådet følger fagetatenes anbefalinger når det gjelder Kapellveien.

Men forslaget om ikke å stenge Kapellveien er helt uakseptabelt. Det strider mot både FAU og bydelsutvalgets klare anbefaling, sier Skei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere