RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger kirken i februar


Uranienborg kirke skal totalrenoveres innvendig, og stenges dermed i februar 2011. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Uranienborg kirke skal totalrenoveres innvendig, og stenges dermed i februar 2011. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Uranienborg kirke pusses opp fra februar neste år. – Vi håper på åpen kirke til jul 2011, sier menighetsforvalter Martin Jansvik.

URANIENBORG: Kirken skal totalrenoveres innvendig, så det er ikke gitt at arbeidet kan gjøres unna på under ett år. Beboere husker nok at fasaden til Uranienborg kirke ble pusset opp over lenger tid.

– Vi kommer i alle fall til å drive som vanlig ut januar 2011, sier Jansvik.

Kirken vil være helt stengt under oppussingen. Startdato for oppussingen er ikke fastlagt, men vil trolig finne sted litt uti februar.

Mobile prester

Uranienborg Menighetshus blir kirkens «erstatning» i perioden under oppussingen, og de som hadde håpet på dåp, vielser og begravelser må «nøye» seg med nabokirker.

– Når det gjelder vielser, vil våre prester reise med brudeparet til den kirken de ønsker, mens begravelser vil bli fordelt på nabokirkene, sier Jansvik.

Gudstjenestene går altså som videre i menighetshuset, og Jansvik lover god stemning med flytting av orgel og ny bruk av rommene som er til disposisjon i Daas gate.

Felles dåp

– En gang i måneden blir det felles dåpsgudstjeneste i Fagerborg kirke, med våre prester og musikere. Under stegningen kan vi dessverre ikke ta utensogns dåp; det blir kun dåp for dem som bor i Uranienborg sokn mens kirken er stengt, forteller Jansvik videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere