RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger klasserom på Lysejordet

Deler av skolegården på Lysejordet skole er sperret, og tre klasserom er stengt, etter bekymringsfulle målinger av magnetfelt i området.

Lysejordet: Lysejordet skole og Utdanningsetaten har iverksatt tiltak i et føre-var-perspektiv etter de nye målingene, melder VG Nett. Blant annet er deler av skolegården sperret og enkelte klasserom stengt.
- Det er noen rom som ligger nærmest kraftledningen. Det er snakk om tre rom som i dag brukes på heldagsbasis, opplyser rektor Gro Hexeberg Dahl, til VGs nettavis.
Det aktuelle uteområdet beplantes for å gjøre det mindre attraktivt for barn å oppholde seg der.
- Lekeområder skal flyttes og det skal opparbeides nye arealer hvor elevene vil foretrekke å være, forteller Harald Øvland, avdelingsleder i Utdanningsetaten til VG Nett.
Statens strålevern sier at personer med bolig i umiddelbar nærhet av slike magnetfelt muligens kan utvikle leukemi, men det skal ikke være fare for det i dette tilfellet.
Fordi leukemi er en sjelden sykdom, er også tallmaterialet lite og forskningen usikker.
- Forskningsresultater indikerer at slike magnetfelt kan fremkalle leukemi, men det er en liten risiko i seg selv fordi leukemi er en sjelden sykdom, sier seksjonssjef ved Statens strålevern, Merete Hannevik til VG Nett.
Skolen holdt i går kveld et orienteringsmøte for barnas foresatte for å informere om magnetfeltet som skyldes en høyspentledning over skoleområdet.
Hexeberg Dahl sier skolen har nok midler til å takle den oppståtte situasjonen og får nødvendig hjelp av Utdanningsetaten.
- Vi ønsker at foreldre og barn skal føle seg trygge. Det er ingen grunn til å ta sjanser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere