*Nettavisen* Nyheter.

Stenger Tryvann tross knallføre

TOMME LØYPER: Tryvann stengte heisene søndag. Ivrige skikjørere kan likevel strekke sesongen en uke til - i Trysil. Foto: Arkivfoto

Denne helgen var den siste med åpne heiser i Tryvann, til tross for mye snø og sterke protester fra publikum.

TRYVANN: – Vi har forståelse for at mange ønsker å stå på ski litt lenger når forholdene er som de er, men vi må dessverre holde 7. april som offisiell sluttdato, skriver Oslo Vinterpark på sin Facebook-side.

Sterke protester

Meldingen utløste sterke reaksjoner fra publikum, som mente heisene burde gå så lenge det var snø. Dette fikk ledelsen ved Oslo Vinterpark til å invitere til avslutningshelg i Varingskollen 13.-14. april.

– Vi fyrer opp utegrillen, spiller gla'musikk og inviterer til en ekstra helg i bakken, melder Oslo Vinterpark på Facebook.

Det har generelt vært en meget god vintersesong i Oslo, med lang sesong og mange besøkende i bakkene.

Trekker til Trysil

På søndag klokken 17.00 stengte skisenteret for sesongen, og på mandag drar alle de ansatte til Trysil – der det i motsetning til Oslo Vinterpark – fortsatt er åpent, skriver friflyt.no.

Også Oslo Skisenter i Grefsenkollen er stengt for sesongen.

I marka er det derimot fremdeles mulig å spenne på seg langrennsskiene flere steder. Ifølge Skiforeningens føremelding er det typisk vårføre, med skarpt og isete om morgenen og bløtere utover dagen.

Les også: Silkeføre på Sognsvann

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag