RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I lengre tid har det pågått store arbeider ved og i Kongshavn i forbindelse med ny adkomst til Sydhavna. Kommende uke vil alle i området bli mer eller mindre berørt melder Havnevesenet.
I lengre tid har det pågått store arbeider ved og i Kongshavn i forbindelse med ny adkomst til Sydhavna. Kommende uke vil alle i området bli mer eller mindre berørt melder Havnevesenet. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Stenges for tog og biler

Utarbeidelse av ny adkomst til Sydhavna i Kongshavn gjør at trafikken i området bli betydelig påvirket fra mandag. Dette gjelder tog, biltrafikk og for gående og syklende.

KONGSHAVN: I disse dager innleder Statens Vegvesen og AF Entreprenør en ny fase i anleggsarbeidene i forbindelse med ny ankomst til Sydhavna i Kongshavn.

Mosseveien var også forrige helg stengt i forbindelse med arbeidene, og nå blir det igjen vanskelig å komme seg forbi anleggsområdet.

Havnevesenet forteller i en pressemelding at dette vil ha flere konsekvenser for trafikken i området.

Les også: Slik blir den nye E 18 Mosseveien

Buss for tog

Mandag 28. juli kl. 06:30 stenges Østfoldbanen i forbindelse med diverse vedlikehold. Banen vil være stengt frem til 7. august. I denne perioden vil AF Entreprenør gjennomføre diverse nødvendig arbeid knyttet til etableringen av ny adkomst til Sydhavna.

NSB setter opp buss for tog i denne perioden. Les om busstilbudet her!

28. juli begynner også arbeidet med klargjøring for demontering av gang- og sykkelbro ved Mosseveien-Havneveien.

Man må derfor regne med mindre forstyrrelser i trafikken i området på grunn av tilrigging av mobilkraner og uttransportering av broseksjoner. Havneveien over Alnaelva vil også bli stengt i kortere perioder i tidsrommet 16:00-06:00 på grunn av heiseoperasjoner og uttransportering.

Varigheten av stengingen er vanskelig å anslå nøyaktig, men det kan ta opptil flere timer per stenging.

Omkjøringen vil bli skiltet, men adkomst vil skje via rampe på Mosseveien og adkomst/utkjøring vil skje via Ormsund. I periodene veien er stengt vil entreprenør ha vakter ved bommene ved Skur 92 og Ormsund.

Fjerner gang- og sykkelbro

Den nye traseen for gående og syklende vil fra fredag 25. juli følge den nye broen som er bygget på Kongshavn, som en konsekvens av at den eksisterende gang- og sykkelbro fjernes. Traseen vil krysse Havneveien ved innkjøringen til containerdepotet Bring på Kongshavn.

– Vi ber alle trafikanter om å være oppmerksomme på disse endringene, særlig med tanke på syklende i høy hastighet ned fra Mosseveien, avslutter Havnevesenet i sin melding.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere