RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenging av Konventveien

Jeg har lest Sissel Bjørketos leserinnlegg om stengning av Konventveien. Selv bor jeg i Gullkroken som munner ut i Konventveien. Her har jeg bodd siden 1986, og er daglig bruker av Konventveien. Jeg er også medlem av Hoffsdammen boligeierforening som representerer 30 boligeiere i Gullkroken. Verken som huseier eller medlem har jeg fått orientering om planene om stengning. Heller ikke har vi hittil fått slike planer til høring.

Det kan virke som om det er en mindre interessegruppe som har arbeidet i det stille for å få de stengningsvedtak hos de besluttende myndigheter som de ser seg best tjent med.

I Gullkroken er det mellom 160 og 170 boenheter som har Konventveien som eneste adkomstvei. Trafikken ut og inn av dette området er hittil fordelt mellom øvre og nedre del av Konventveien. Om denne nå stenges nedenfor Bekkeliveien, vil også trafikken fra/til disse boligene i Gullkroken sluses ut i Konventveien forbi de tre steder der barna på sin skolevei må krysse gaten, nemlig ved skoleinngangen i Konventveien, lyskrysset i Monolittveien og lyskrysset i Priorveien, og for noen også det ikke-lysregulerte krysset Hoffsveien/Monolittveien. Uten stengning vil det meste av denne trafikken gå ned Konventveien, der ingen slik krysning vil finne sted. Stengningen innebærer en økning i trafikkmengden på den viktigste delen av skoleveien som kommer i tillegg til den trafikkmengden fra 146 boenheter på Nedre Silkestrå som Sissel Bjørketo omtaler.

I tillegg kommer selvfølgelig den ikke ubetydelige ulempe det vil være for samtlige berørte ovenfor Bekkeliveien, som må kjøre om Monolittveien og Hoffsveien for å komme til eller forbi Skøyen.

Det er ikke åpenbart at stengning av Konventveien er den beste løsning for skolebarna og et flertall av de berørte.

Kanskje Akersposten kunne forelegge disse synspunktene for vedkommende beslutningsorganer og få deres vurderinger.Odd Solvang

Gullkroken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere