*Nettavisen* Nyheter.

Stengt frem til sommeren

Før jul skrev vi om at en gangvei på baksiden av Stenbråten barnehage på Mortensrud er stengt. Nå ser det ut til at den kan gjenåpnes utpå sommeren.

Mortensrud: Det er bygging av boliger på vestsiden av gangveien som har resultert i stenging. BU-representant Arild Andersson (H) har reagert på avsperringen for den har resultert i at det nå omtrent ikke er mulig å komme frem i området. En ting er at gangveien er stengt, men også andre atkomster i området er stengt på grunn av forskjellige anleggsarbeider.

Andersson tok opp saken i BU etter at han sto frem i Nordstrands Blad. Han mente det ikke gikk an å bare stenge en mye brukt, offentlig gangvei fordi det skulle bygges. Og stengningen skulle opprinnelig være langvarig - helt til boligene er klare.

Bydelsutvalget ga bydelsadministrasjonen i oppgave å klage på forholdet, og på siste møte i BU ble det lagt frem svar fra Samferdselsetaten.

Her sies det at stengningen av gangveien er gjort av sikkerhetsmessige hensyn. Det fortelles at det har vært befaring på stedet, og da kom det frem at en del av gangveien hadde rast ut. "Dette viser hvor viktig det er med forsvarlig avsperring av byggeplasser", heter det i svarbrevet til bydelen.

Men Arild Andersson var ikke mye fornøyd med svaret. Han var på BU-møtet igjen på talerstolen og fortalte at det nå er om mulig enda vanskeligere å ta seg frem i området på grunn av at det fremføres fjernvarme. Men stengt blir altså gangveien en stund fremover. Et lite lyspunkt er det imidlertid i svarbrevets siste avsnitt. Der heter det nemlig: "Entreprenøren forklarer at de vil vurdere åpning av gangveien når bygget er kommet opp i forsvarlig høyde i forhold til gangveien. Dette vil si medio 2007" - altså utpå sommeren en gang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag