RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stengt igjen - ingen informasjon


Nytt gjerde: Dette gjerdet kom opp fredag formiddag og stenger gangveien fra nordre del av Mortensrud mot Stenbråten skole. Marianne Nilsen savner både informasjon som burde ha kommet før stengningen og litt om hvor lenge de må finne seg en annen atkomst.
Nytt gjerde: Dette gjerdet kom opp fredag formiddag og stenger gangveien fra nordre del av Mortensrud mot Stenbråten skole. Marianne Nilsen savner både informasjon som burde ha kommet før stengningen og litt om hvor lenge de må finne seg en annen atkomst.
I fjor skrev vi om stengt gangvei på Mortensrud forbi Stenbråten skole. Fredag kom det gjerder ved nok en gangvei. Fint med sikkerhet i byggeperioder, men hvor blir det av informasjonen?

Mortensrud: Fredag ble barn på vei hjem fra skolen på Stenbråten møtt med sperret gangvei. Hvordan skal vi nå komme til barnehagen, spør 5 år gamle Jacob som sammen med søsteren Susanne og mor Hilde Lillehagen uforberedt må stoppe ved gjerdet tirsdag morgen.

Det er mye boligbygging i Mortensrud-området og selvfølgelig må man passe på sikkerheten i forbindelse med sprenging, graving, transport og bygging. Men berørte beboere etterlyser informasjon.

Det er jo lite hyggelig for oss som flyttet tidlig inn her og trodde vi skulle komme til et fint boligområde. Nå lever vi i stedet i et enormt anleggsområde, sier Marianne Nilsen. Hun er mor som fredag måtte på leting etter barn som ikke kom seg hjem den vante veien.

Mangler informasjon

Det er fire nye blokker som kommer i skråningen mellom grustaket og gangveien fra Maikollen mot skolen. Ikke visste vi noe før gjerdet kom opp, og barna ble informert over høyttaler på skolen fredag formiddag, forteller Marianne Nilsen.

Lurer på om barna nå blir nødt til å gå langs Gamle Bygdevei, spør Ninabeth Buraas, en annen beboer som savner informasjon.

Og ikke nok med at de lurer på hvor barna nå skal gå - de vet heller ikke hvor lang anleggsperioden blir.

Gangvei nr. 2

Første gang byggevirksomhet på denne siden av Mortensrud førte til stengt gangvei, opplyst Samferdselsetaten at atkomsten burde være klar til bruk igjen like over sommerferien. Fremdeles står gjerder og skilt som forteller om stengt område, og en representant for entreprenørfirmaet AF på stedet kan fortelle til Nordstrands Blad at området vil være stengt for gjennomgang til innflytting skjer en gang ved årsskiftet.

Han kan fortelle at gangveien som nå er stengt, vil være det i et par år. Vi kan jo ikke ha folk gående her mens vi bygger. Her er det snakk om sikkerhet.

Han etterlyser også at OBOS informerer.

Marianne Nilsen hadde hørt at gangveien som ble stengt sist uke, vil være utilgjengelig til utpå våren. Men entreprenørens representant sier altså to år.

Dette er jo en gangvei som både brukes av dem som skal til barnehagene, til skolen og voksne som skal til og fra T-banen, sier Marianne Nilsen.

Langt rundt

Jeg er sliten, jeg, sier Jacob som sammen med søsteren og mor har gått helt frem til gjerdet før de måtte snu og finne alternativ gangvei gjennom borettslag og langs Gamle bygdevei.

Fint sted

Det er fint å bo her selv om vi gjerne skulle ha litt mer friområder, sier Marianne Nilsen. Men vi hadde satt pris på å få litt informasjon om det som skjer rundt oss - både før noe skal skje og likeledes hvor lenge vi blir berørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere