RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stengte kebab-sjappe på Grorud


Charlies Kebab & Pizza på Grorud ble torsdag stengt av Mattilsynet.
Charlies Kebab & Pizza på Grorud ble torsdag stengt av Mattilsynet.
Det er inntil videre slutt på salg av mat fra Charlies Kebab & Pizza på Grorud senter. Torsdag gikk Mattilsynet til aksjon.

GRORUD: Mattilsynet krevde umiddelbar stans i driften etter at Bjørn Gran fra Høybråten hadde en ubehagelig opplevelse med kebab. Gjemt i kjøttet fant han en beinsplint.

Jeg ble forbanna da jeg oppdaget den, dro tilbake til sjappa og krevde ny kebab eller pengene tilbake. Jeg fikk ingen av delene. Da kontaktet jeg Mattilsynet, forteller Gran på telefon.

Gikk strømtomt

Bjørn Gran er glad for at Mattilsynet gikk så raskt til verks og fikk stengt av kebab-butikken.

Jeg synes det er viktig at slike saker kommer i media på grunn av helsefaren. Jeg trodde først at jeg hadde mistet en tann. Så oppdaget jeg en beinbit på 1 centimeters lengde. Jeg har hatt litt flytende avføring i ettertid, men er ikke avskrekket fra å kjøpe kebab igjen, forteller den matglade mannen.

Da Lokalavisen Groruddalen var på stedet for å knipse bilder, var det hengt opp plakat om at stedet var stengt på grunn av problemer med strømmen.

Gran vil uansett ikke avlegge Charlies Kebab & Pizza noe besøk i fremtiden. Uavhengig av om "strømmen" kommer tilbake eller ei.

Jeg har jo vært der før og maten har vært grei. Men jeg har hørt flere klage på maten der. Folk har krav på å få ordentlig mat, sier han bestemt.

Dårlig renhold

Seksjonssjef Christoffer Nielsen i Mattilsynet forteller at inspektørene fant elendige hygieniske forhold på stedet. Stenging var eneste alternativ.

Håndtering av næringsmidler var ikke tilfredsstillende. Oppvaskmaskinen var i ustand og de vasket med kaldt vann. Vårt generelle inntrykk var dårlig hygiene. Det var dårlig rengjort, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Hvorvidt den aktuelle kebaben var helsefarlig, kan ikke Nielsen ta stilling til. Beinsplinten er nå inne til analyse.

Nå har ikke vi undersøkt hvor han har fått kebaben fra, men rusk fra kvernet kjøtt ser vi ofte på kontroller. Det er ikke farlig, sier han.

Det alvorligste forholdet ved Charlies Kebab & Pizza er at driverne ikke har peiling på hvordan et slikt serveringssted skal drives, konkluderer Mattilsynet.

Her fant vi utilstrekkelig drift som skyldes mangel på kompetanse. De har mangel på renhold, sier Nielsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere